Και επίσημα πλέον Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας!

Οι δύο ναυταθλητικοί όμιλοι της πόλης, ΝΟΚΑ και ΟΘΑΚ, αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή πορεία δημιουργώντας τον ΝΟΘΑΚ

Αυτό που ήταν γνωστό εδώ και καιρό στο χώρο του υγρού στίβου στην Καβάλα, και όχι μόνο, επισημοποιήθηκε με κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι πρόεδροι του ΝΟΚ Αργοναύτες (πρώην ΝΟΚ) Πέτρος Χαϊνάς και ΟΘΑΚ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. Οι δύο ιστορικοί σύλλογοι της Καβάλας αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινή πορεία δημιουργώντας τον Ναυτικό Όμιλο Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας ΝΟΘΑΚ, έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος στην Καβάλα.

Η ανακοίνωση που περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αναφέρει σχετικά:

«Οι δύο κολυμβητικοί όμιλοι της πόλης μας, ο «Ναυταθλητικός Όμιλος Καβάλας Αργοναύτες» (ΝΟΚΑ) και ο «Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας» (ΟΘΑΚ) μετά από συνεχείς επαφές και διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών των δύο διοικήσεων και με γνώμονα πάντα το συμφέρον και το γενικότερο όφελος της κολύμβησης της πόλης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αθλητική συνεργασία με ονομασία που θα περιλαμβάνει τα αρχικά και των δύο ομίλων. Δηλαδή «Ναυτικός Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας» (ΝΟΘΑΚ).

Προς τούτο οι δύο όμιλοι σε συνεργασία με έγκριτους νομικούς της πόλης μας, καθώς και με το νομικό τμήμα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Καβάλας (ΚΟΕ) και με αποφάσεις των γενικών  τους συνελεύσεων, προβαίνουν σε ανάλογη τροποποίηση των καταστατικών τους. Για αντικειμενικούς και μόνο λόγους ,συναποφάσισαν να εφαρμοστεί η μέθοδος της απορρόφησης  των τμημάτων του ενός ομίλου από τον άλλο. Μέχρι δε να περαιωθούν οι τυπικές διαδικασίες τα αγωνιστικά τμήματα του ΝΟΚΑ θα απορροφηθούν από τον ΟΘΑΚ.

Σε όλο αυτό το μεσοδιάστημα, οι δυο όμιλοι θα λειτουργούν συνεργατικά τόσο εντός όσο και εκτός κολυμβητηρίου.

Ο ΝΟΘΑΚ θα περιλαμβάνει τα τμήματα Ιστιοπλοΐας, αγωνιστικής κολύμβησης, καλλιτεχνικής κολύμβησης , υδατοσφαίρισης, τμήματα τριγώνου (μικρής ιστιοπλοΐας) καθώς και αγωνιστικού τμήματος masters.

Ο όμιλος ΝΟΚΑ θα παραμείνει ενεργός, λειτουργώντας αυτόνομα για την κατηγορία των ΑΜΕΑ. Ώστε να δοθεί πρόσβαση και σε αυτήν την κατηγορία των συμπολιτών μας να συμμετέχουν σε τμήματα αφενός   αθλητικά και αφετέρου θεραπευτικά, αφού προηγουμένως θα επιδιωχθεί να δημιουργηθούν ανάλογες εγκαταστάσεις στο κολυμβητήριο.

Τέλος εκφράζουμε την πεποίθηση και την ελπίδα ότι τα ενεργά μέλη των δύο ομίλων, οι γονείς των αθλητών, οι αθλητές-τριες  μας, οι φίλαθλοι του υγρού στίβου καθώς και οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης μας , θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν έμπρακτα αυτήν μας την προσπάθεια, ώστε η κολύμβηση της πόλης μας να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο όπως της αρμόζει. Είμαστε σίγουροι ότι τα θετικά αποτελέσματα αυτής μας της προσπάθειας θα φανούν στο προσεχές μέλλον».