«Ηρακλής» η Καβάλα! 1-2 στο Καυταντζόγλειο

Σπουδαίο «διπλό» στη Θεσσαλονίκη με τον Σαμπανίδη που «ξέρανε» τους γηπεδούχους στο 89ο λεπτό! Ντελίριο ενθουσιασμού από τους 50 φιλάθλους του ΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο

Την πρώτη της, εκτός έδρας, νίκη πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής (30/1) στο Καυτατζόγλειο της Θεσσαλονίκης ο ΑΟΚ! Το συγκρότημα του Αλεξάντερ Νούρι επικράτησε με 2-1 του Ηρακλή, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία μιας και με το ξεκίνημα του 2022, οπότε και άρχισε στην ουσία το νέο ξεκίνημα του, διατηρεί το αήττητο του!

Το γκολ που έκρινε το νικητή, ήρθε με τη συμπλήρωση του 90λεπτου με τον Σαμπανίδη που έδωσε το έναυσμα για ξέφρενα πανηγύρια των περίπου 50 φιλάθλων της ομάδας που στάθηκαν στο πλευρό της και αποζημιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, βλέποντας το «καραβάκι» να τα καταφέρνει στα… δύσκολα και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Κι αυτό γιατί μετά το γκολ που πέτυχε στο 15ο λεπτό με αυτογκόλ του Παλαβράκη (ύστερα από σύγχυση στην άμυνα και εμπλοκή των Στίκα και Γροσδάνη), οι γηπεδούχοι πίεσαν πολύ για την ισοφάριση και ειδικά στο 2ο ημίχρονο και τα κατάφεραν με το εύστοχο πέναλτι του Τόμας 68’ και απ’ εκεί και πέρα προσπάθησαν για την «ανατροπή».

Εκεί όμως μέτρησε η αξία του «κέρβερου» Κυρίτση, που έσωσε την εστία του ουκ ολίγες φορές, η εμπειρία του Έμπερτ που ήταν κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή αλλά και οι επιλογές του Νούρι, που «θωράκισε» την άμυνα του και άφησε «θανατηφόρες» λύσεις, όπως αυτή του Σαμπανίδη που δεν τροφοδοτήθηκε πολύ στη διάρκεια του αγώνα, αλλά του έφτανε μόνο μια ευκαιρία για να κάνει τη… «ζημιά», εκμεταλλευόμενος μια ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Αρμάλας, Μουσίγια (46’ Θωμαίδης, 85’ Κοέν), Μπελεβώνης, Γροσδάνης (56’ Αλίμι), Έμπερτ, Σαμπανίδης, Σταμένκοβιτς (69’ Ρέτσος).

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Σγουρής (46’ Κωστούλας), Χρούσιελ, Πήλιος, Πατράλης, Παπαστεργιανός, Τότσκα (61’ Μπαστακός), Τόμας (87’ Μασούρας), Κάκκο (67’ Άλεκσιτς), Καρτσαμπάς.