ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Το πάλεψε αλλά… έχασε 0-2 από τη Βέροια

Απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, έχασε πέναλτι και φωνάζει για τον «λίγο» διαιτητή Αναστασόπουλο

Αντιμετωπίζοντας την πρωτοπόρο της βαθμολογίας της Super League 2 Βέροια, η αποστολή της Καβάλας ήταν εκ προοιμίου πολύ δύσκολη. Πόσο μάλλον όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ήδη από το 5ο λεπτό, ενώ λίγο πριν από το ημίωρο έχανε με 0-2. Ακόμα και έτσι όμως ο ΑΟΚ πάλεψε το παιχνίδι, ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο (όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 2 τελικές) αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα!

Κι όμως το συγκρότημα του Αλεξάντερ Νούρι θα μπορούσε να είχε «μπει» στο παιχνίδι, λίγο πριν το τέλος του 1ου μέρους, αν ο Καϊούμπι (που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Καβάλας) δεν έχανε το πέναλτι  που καταλόγισε ο διαιτητής στο 36’. Λίγο πιο νωρίς οι παίκτες και οι φίλαθλοι του ΑΟΚ πίστεψαν ότι όντως η ομάδα μείωσε στο σκορ, και μετά το γκολ του Στίκα, διαιτητής και επόπτης πήγαιναν προς τη σέντρα, αλλά με… έξωθεν παρέμβαση ακύρωσαν το γκολ, λες και υπήρχε… VAR στο γήπεδο.

Όπως και να έχει πάντως ο διαιτητής Κώστας Αναστασόπουλος (Χαλκιδικής) αποδείχτηκε πολύ λίγος για να διευθύνει ένα τέτοιο παιχνίδι, μιας και ήταν φανερό ότι έχασε τον έλεγχο του.

Φάσεις και γκολ

  • Στο 5ο λεπτό σουτ του Σπάσιτς μέσα απ’ την περιοχή μπλόκαρε ο Βελίδης, ενώ στο 10ο λεπτό μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου ο Γαβριηλίδης έβγαλε μόνο του τον Μούργο από πλάγια και με σουτ έκανε το 0-1.
  • Στο 24’ αντεπίθεση της Βέροιας ο Μπλέτσας έβγαλε μόνο του τον Φοφανά με τον Κυρίτση και με πλασέ έγραψε το 0-2.
  • Στο 29’ μετά από κόρνερ του Σπάσιτς και κεφαλιά του Έμπερτ ο Στίκας πέτυχε γκολ το οποίο αρχικά μέτρησε από το διαιτητή, αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε ως οφ σαιντ.
  • Στο 36’ εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Σπάσιτς, μπαίνει στην περιοχή ανατρέπεται από τον Γαβριηλίδη με το διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Καϊούμπι, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Βελίδη, που απέκρουσε και 2ο σουτ του Βραζιλιάνου!
  • Στο 63’ σουτ του Σαμπανίδη έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Βελίδη.
  • Στο 69’ ο διαιτητής δε δίνει πέναλτι σε χέρι του Σκόνδρα μέσα στην περιοχή σε σουτ του Σπάσιτς, πυροδοτώντας την αντίδραση παικτών και φίλων της Καβάλας.
  • Στο 90’ μετά από κόρνερ του Μουσίγια, ο Μπάουμαν έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βελίδης απέκρουσε και πάλι.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Θωμαίδης (39’ Μπάουμαν), Στίκας, Αρμάλας, Καραγιάννης (39’ Μουσίγια), Σπάσιτς, Καϊούμπι (65’ Γροσδάνης), Έμπερτ, Σαμπανίδης, Σταμένκοβιτς (85’ Οκάν).

Βέροια (Δερμιτζάκης): Βελίδης, Μούχαλης (80’ Δημόπουλος), Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Μπλέτσας, Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (90’ Καπνίδης), Φοφανά (68’ Πόζογλου), Πασάς (80’ Παπαχρήστος).