Καβάλα BC: Μαγική εμφάνιση, τεράστια νίκη 86-78 την Καρδίτσα [φωτογραφίες]

Η Ένωση έσπασε το αήττητο σερί των 13 αγώνα της ομάδας του Γιάννη Μπουρούση ενθουσιάζοντας όλους όσους βρέθηκαν στο «Αλ. Δήμογλου»

Την μεγαλύτερη νίκη, όχι μόνο της φετινής περιόδου αλλά και των τελευταίων ετών, πέτυχε το απόγευμα της Τετάρτης 9/2 στο κλειστό «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας η ομάδα μπάσκετ της Καβάλας! Το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κέρδισε πανάξια την Καρδίτσα με 86-78, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 12η αγωνιστική, σπάζοντας έτσι το αήττητο σερί της Θεσσαλικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας!

Είχε λύσεις σε όλα τα… προβλήματα

Η Ένωση είχε απαντήσεις και λύσεις για όλα τα… δύσκολα που της έβαλε η φιλοξενούμενη ομάδα, σε άμυνα και επίθεση, ενώ απ’ την άλλη πλευρά η Καρδίτσα δεν κατάφερε να περιορίσει τη δράση των Αμπατζά, Άρμστεντ και Οκεκουόγεν, που ήταν οι «οδηγοί» της ομάδας σ’ αυτή την τεράστια νίκη, που συνοδεύτηκε από μια μαγική εμφάνιση.
Οι περίπου 300 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό της Καλαμίτσας ήταν τυχεροί γιατί απόλαυσαν ένα σπάνιο θέαμα, με μπάσκετ υψηλού επιπέδου, βλέποντας από τους παίκτες της Καβάλας να ξεχειλίζει το πάθος και η δύναμη απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Α2, του Γιάννη Μπουρούση, που έδωσε ομηρικές μάχες μέσα στη ρακέτα, πότε με τον Οκεκουόγεν και πότε με το νεαρό Πρασίνη (που επίσης τα πήγε εξαιρετικά), αλλά αυτό δεν έφτανε…

Κορυφαίος ο Αμπατζάς, τραυματίστηκε ο Άρμστεντ

Οι δύο ομάδες βάδιζαν μαζί στο σκορ στο 1ο ημίχρονο, με την Καβάλα να υπερέχει ελαφρά, ωστόσο κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα στην επανάληψη, το οποίο πότε έφτανε στους 10 πόντους και πότε στους 2. Ποτέ όμως η Καρδίτσα δεν κατάφερε να πάει «κεφάλι», γιατί όπως τονίστηκε στην αρχή η Καβάλα είχε πάντα λύσεις στα προβλήματα που έβρισκε. Ήταν αυτή ήταν η πιεστική άμυνα σ’ όλο το γήπεδο, είτε το συνεχές «κυνήγι» στους χειριστές της μπάλας, όπως στον Αμπατζά (ο κορυφαίος της ομάδας) και τον Άρμστεντ που αποχώρισε τραυματισμένος στις αρχές του 2ου μέρους (τράβηγμα στους προσαγωγούς), αφού πρώτα… έσπασε τους αστραγάλους των προσωπικών φρουρών του που προσπαθούσαν να τον περιορίσουν.
Στα τελευταία λεπτά η Καβάλα έφτασε να προηγείται ακόμα και με 14 πόντους διαφορά η οποία περιορίστηκε, από την πίεση της Καρδίτσας που πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, ενώ είχε και την ανοχή της διαιτησίας. Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν ήταν δυνατόν να επηρεάσει τη ροή του αγώνα και την πορεία της Καβάλας προς τον θρίαμβο που πανηγυρίστηκε έξαλλα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου…

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 21-21, 40-40, 62-57, 86-78
Καβάλα (Πενταζίδης): Άρμστεντ 19 (2), Αμπατζάς 21 (2), Καψαλός 12 (3), Πρασίνης 3, Ζαρκαδούλας, Ράπτης 8, Δρόσος 7, Αγγελάκος, Οκεκουόγεν 16.
Καρδίτσα (Λιόγας): Γράβας 10, Τσιλούλης 14, Καρράς 2, Μπουρούσης 13 (1), Κακλαμάνος 11 (3), Σπυριδονίδης 13 (2), Χάλαρης 3, Ντράσκοβιτς 7, Τσούκας 5 (1), Αλεξιάδης, Πεφάνης.