Νίκος Πενταζίδης: Η μεγαλύτερη νίκη της τελευταίας 5ετίας για την Καβάλα

Οι δηλώσεις του προπονητή της Ένωση μετά την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα στην αναμέτρηση με την Καρδίτσα

Διπλά και… τριπλά συγχαρητήρια έδωσε στους παίκτες τους ο Νίκος Πενταζίδης μετά τη συγκλονιστική εμφάνιση και τη νίκη της Καβάλας BC επί της Καρδίτσας. Ο προπονητής της ομάδας αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία του αντιπάλου, για τον οποίο τόνισε τη σιγουριά του ότι θα «ανέβει» στη Basket League και τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του στη διάρκεια του αγώνα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη νίκη αυτή ως την κορυφαία της τελευταίας 5ετιας!

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «ήταν μια μεγάλη νίκη κόντρα σ’ ένα αντίπαλο που μέχρι στιγμής σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε ήταν αήττητος. Θέλω να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν συγκλονιστικοί. Θεωρώ ότι ειδικά στο 2ο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Άρμστεντ έπαιξε για 23 λεπτά και αποχώρησε λόγω τραυματισμού από το 3ο λεπτό του 2ου μέρους. Δηλαδή στα 17 τελευταία λεπτά παίξαμε με μόνο ένα χειριστή της μπάλας, τον Αμπατζά. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν τα συγχαρητήρια είναι διπλά και τριπλά.

Όταν αγωνίζεσαι με μια ομάδα που είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο και είναι αήττητη, κι εμείς αγωνιζόμασταν στην ουσία με 7 παιδιά ή με 8 παιδιά (συν το νεαρό Πρασίνη), ενώ στο 2ο μέρος δεν είχαμε τον ηγέτη μας, τότε μπορούμε να πούμε ότι η νίκη αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη της φετινής χρονιάς αλλά της τελευταίας 5ετιας για την Καβάλα.

Με τη νίκη αυτή δεν ανεβαίνει ο πήχης για την ομάδα. Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Φίλιππο στη Βέροια, η οποία κέρδισε τον ΓΣΕ με 20 πόντους διαφορά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δούμε αν θα έχουμε τον Άρμστεντ μαζί μας. Τα πράγματα λοιπόν θα είναι δύσκολα για εμάς, ειδικά από τη στιγμή που τα παιδιά έδωσαν σήμερα, όχι το 100% αλλά το 150% και ο παράγοντας κούραση θα παίξει ρόλο»!