ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Διακοπή στην Ξάνθη γιατί «δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο»

Ο διαιτητής του αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια διέκοψε τον αγώνα στο 55ο λεπτό λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών - Η συνεχεία θα δοθεί (σύμφωνα με τον κανονισμό) την επόμενη ημέρα στις 17.00

Ενα παιχνίδι που διεξήχθη με μεγάλες δυσκολίες στο 1ο ημίχρονο, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης και του δυνατού αέρα, και κανονικά δεν έπρεπε να ξεκινήσει στο 2ο μέρος, διακόπηκε στο 54ο λεπτό από τον διαιτητή. Ο λόγος για την αναμέτρηση της Καβάλας με την Ξάνθη στο γήπεδο των Πηγαδίων για την 21η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Super League 2, που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας εξαιτίας της οποίας όπως ρέφερι Μιχάλης Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας) «δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο»! Έτσι διακόπηκε οριστικά στο 55ο λεπτό, κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες χωρίς γκολ 0-0.

Η διαπίστωση αυτή ήταν κοινή για όλους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο των Πηγαδίων (ανάμεσα τους και περίπου 50 φίλαθλοι της Καβάλας που βρέθηκαν στη σκεπαστή εξέδρα της Ξάνθης, δίπλα στους οπαδούς των γηπεδούχων) αλλά και για όσους την παρακολούθησαν από τη ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ 3.

Στο 1ο ημίχρονο, παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και δεδομένων των συνθηκών είχαν ορισμένες καλές ευκαιρίες. Η Ξάνθη φάνηκε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι είχε τον (δυνατό) αέρα στο πλευρό της, όμως ο Κυρίτσης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Απ’ την άλλη ο ΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα με τον Σταμένκοβιτς.

Σε ότι αφορά την τύχη του αγώνα, αυτός σύμφωνα με τον κανονισμό θα συνεχιστεί από το σημείο που διακόπηκε, την επόμενη ημέρα δηλαδή τη Δευτέρα (28/2) στις 5.00, εκτός κι αν δεν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Φάσεις

  • Στο 6ο λεπτό σουτ του Σταμένκοβιτς μέσα από την περιοχή αναγκάζει τον τερματοφύλακα να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ
  • Στο 8ο ακυρώνεται (σωστά) γκολ της Ξάνθης με κεφαλιά του Αλί Μπαμπά ως οφ σάιντ.
  • Σουτ του Γκάμπριτς, μέσα από την περιοχή, στο 52’ αλλά ο Κυρίτσης έδιωξε τη μπάλα.

Οι Συνθέσεις

Ξάνθη: Izzo, Μπάτζιος, Μιχαήλ (37’ Παπάζογλου), Ουνγιαλίδης (46’ Δεληγιαννίδης), Πολίμος, Δόρης, Γκόμεθ, Γκάμπριτς, Τσέλιος, Γκινσάρι (46’ Διαμαντόπουλος), Αλί Μπαμπά.

Καβάλα: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς (46’ Αρμάλας), Στίκας, Θωμαίδης, Σπάσιτς, Μπελεβώνης, Έμπερτ, Οκάν (46’ Μπόουμαν), Καϊούμπι (46’ Σαμπανίδης), Σταμένκοβιτς.