ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Άντεξε στην πίεση, πήρε το «Χ» στην Ξάνθη

Χωρίς τέρμα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Καβάλας στην Ξάνθη, που συνεχίστηκε από το 55ο λεπτό-  Ξέφυγε από την τελευταία θέση το «καραβάκι»

Έναν πολύτιμο βαθμό, με τον οποίο για πρώτη φορά από την αρχή του πρωταθλήματος ξέφυγε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 2, πήρε το απόγευμα της Δευτέρας 28/2 στην Ξάνθη ο ΑΟΚ.  Όπως συνέβη και στα 55 λεπτά του αγώνα που παίχτηκαν την Κυριακή, έτσι και στη συνέχεια της αναμέτρησης (που διακόπηκε λόγω της έντονης κακοκαιρίας) την επόμενη ημέρα, η άμυνα της Καβάλας στάθηκε στο ύψος της και εξασφάλισε τον βαθμό της ισοπαλίας από το 0-0, φτάνοντας έτσι στους 14 (έναν περισσότερο από τον Ολυμπιακό Βόλου).

Οι φάσεις και η ένταση στο τέλος…

Στα 35 λεπτά αγώνα οι γηπεδούχοι, που ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, πίεσαν την εστία του Κυρίτση και δημιούργησαν ορισμένες καλές ευκαιρίες, με τον Γκάμπριτς στο 59’ (απέκρουσε ο Κυρίτσης) και τον Αλί Μπαμπά στο 70’. Η μεγαλύτερη ευκαιρία τους πάντως ήρθε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Τσέλιου που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Το αποτέλεσμα αυτό, φαίνεται ότι εξόργισε τους παίκτες της Ξάνθης που δημιούργησαν ένταση στο τέλος του αγώνα, τόσο με τους παίκτες του ΑΟΚ όσο και με το διαιτητή Ματσούκα, εξ αιτίας μιας φάσης πέναλτι που πολύ σωστά δεν καταλογίστηκε. Βέβαια η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, μιας και κάποιος από τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης επιτέθηκε φραστικά στον Αλίμι με την κόντρα να συνεχίζεται και μετά το τέλος του αγώνα…

Οι Συνθέσεις

Ξάνθη (Τασέφσκι): Ίτσο, Πολίμος, Ουνγιαλίδης (46’ Δεληγιαννίδης), Μιχαήλ (37’ λ.τρ. Παπάζογλου), Μπάτζιος, Γκόμεζ, Δόρης, Γκινσάρι (46’ Διαμαντόπουλος), Γκάβριτς, Τσέλιος, Αλί Μπαμπά.
Καβάλα (Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Σπάσιτς (56’ Καραγιάννης), Στίκας, Πανουργιάς (46’ Αρμάλας), Μπελεβώνης (84’ Αλίμι), Θωμαΐδης, Οκάν (46’ Μποούμαν), Έμπερτ, Σταμένκοβιτς, Καϊούμπι (46’ Σαμπανίδης).