Α2 Εθνική μπάσκετ: Αναβολή του ντέρμπι ΓΣΕ-Καβάλα λόγω κορονοϊού

Τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην ομάδα της Καβάλας οδήγησαν την Ομοσπονδία να αναβάλει την αναμέτρηση που ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί από την ERTflix

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά το μεγάλο ντέρμπι της Καβάλας, ανάμεσα στον ΓΣ Ελευθερούπολης και την Καβάλα BC,για την 22η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 20/3 στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης.

Η αναμέτρηση που άλλαξε ημερομηνία διεξαγωγής (από Σάββατο σε Κυριακή) λόγω της απόφασης της ΕΡΤ να την μεταδώσει απ’ ευθείας από τη διαδικτυακή πλατφόρμα της ERTflix, αναβάλλεται λόγω εντοπισμού επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού σε αθλητές της ομάδας της Καβάλας, που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις (που δυστυχώς τη φετινή χρονιά είναι ουκ ολίγες) ενημερώθηκε η διοργανώτρια αρχή της ΕΟΚ και αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία της αναβολής της αναμέτρησης. Η είδηση έγινε γνωστή με ανάρτηση του ΓΣΕ στη σελίδα του στο fb όπου αναφέρεται ότι υπάρχει «αναβολή του αγώνα του ΓΣΕ με την ΕΚ Καβάλας, λόγω κρουσμάτων covid19, στο στρατόπεδο της φιλοξενούμενης ομάδας».

Έτσι όπως διαμορφωθεί τα πράγματα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος, και με δεδομένο ότι την ερχόμενη Τετάρτη (23/3) υπάρχει εμβόλιμη αγωνιστική, όπου η Ένωση θα κάνει το ρεπό της, η πρώτη κενή ημερομηνία που μπορεί να διεξαχθεί το παιχνίδι είναι η Τετάρτη 6 Απριλίου. Η Καβάλα πλέον κοιτάει το επόμενο παιχνίδι της διοργάνωσης που είναι το μεθεπόμενο Σάββατο 26/3, οπότε και θα υποδεχτεί στο «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας το Ψυχικό για την 24η αγωνιστική.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας ΓΣΕ – Καβάλας δεν θα είναι ο μοναδικός που δε θα διεξαχθεί την 22η αγωνιστική, μιας και είναι ήδη γνωστό ότι για τον ίδιο λόγο (κρούσματα κορονοϊού) αναβλήθηκε το παιχνίδι Μεσολόγγι – Ψυχικό.