ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ισοπαλία (1-1 με τον ΠΑΟΚ β’) σαν ήττα!

Για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι η ομάδα προσπάθησε μεν, έχοντας ευκαιρίες και δύο δοκάρια, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη και τους 3 βαθμούς

Για άλλη μια φορά ο ΑΟΚ δεν τα κατάφερε στην έδρα! Για άλλη μια φορά, πάλεψε, πίεσε την αντίπαλη εστία, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια, αλλά έμεινε με την… ικανοποίηση της προσπάθειας. Παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον ΠΑΟΚ β’, η οποία έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στον πάτο της βαθμολογίας της Super League 2, ισοδυναμεί με ήττα!

Η Καβάλα ήθελε πάσει θυσία τη νίκη και τους 3 βαθμούς και από τη στιγμή που δεν την κατέκτησε, πρόκειται μια ακόμα (εντός έδρας) αποτυχία.

Κόντρα σε μια καλογυμνασμένη ομάδα, με νεαρά και φιλόδοξα παιδιά, ο ΑΟΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο ανοίγοντας το σκορ με τον Καϊούμπι στο 12ο λεπτό. Απ’ εκείνο το σημείο και ύστερα το παιχνίδι «άνοιξε» ο ΠΑΟΚ που ειδικά στην μέση γραμμή και την επίθεση ήταν πολύ δυνατός, πίεσε και κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Κούτσια, ύστερα από χέρι του Καζαντζίδη.

Παρά την απογοήτευση οι παίκτες του Αγγελίδη προσπάθησαν στο 2ο ημίχρονο, είχαν σωρεία ευκαιριών και δύο δοκάρια με τους Έμπερτ και Καϊούμπι, που ήταν οι καλύτεροι της ομάδας. Όσο για τον ΠΑΟΚ β’, είχε κι αυτός τις δικές του ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη.

Φάσεις και γκολ

  • Στο 7’ κεφαλιά του Παναγιώτου μετά από κόρνερ η μπάλα πάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Ο Έμπερτ εκτέλεσε κόρνερ στο 11ο λεπτό, αλλά την κεφαλιά του Πανουργιά από το ύψος της μικρής περιοχής έδιωξε ο τερματοφύλακας.
  • Στο επόμενο λεπτό ο ΑΟΚ ανοίγει το σκορ (1-0), μετά από πάσα του Σαμπανίδη στον Καϊούμπι. Ο Βραζιλιάνος βγήκε μόνος του και με ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!
  • Στο 17’ ατομική ενέργεια του Σταμένκοβιτς από πλάγια, αλλά το πλασέ του Σέρβου βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
  • Στο 27’ ακυρώθηκε, σωστά γκολ του ΠΑΟΚ ως οφ σαιντ και στο 32’ ο Καϊούμπι «έστρωσε» με το στήθος τη μπάλα στον Σαμπανίδη αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε δύσκολα ο Μπαλωμένος.
  • Στο 39’ δοκάρι για τον ΠΑΟΚ β’ μετά από σέντρα από αριστερά του Τσαούση, η μπάλα διαγράφει μια περίεργη τροχιά και καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κυρίτση.
  • Στο 43’ ο ΠΑΟΚ β’ κερδίζει πέναλτι όταν σε σουτ του Τσαούση μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Καζαντζίδη, ενώ ο Έμπερτ ήταν στο έδαφος και όλοι ζητούσαν η μπάλα να βγει άουτ. Το πέναλτι εκτελεί ο Κούτσιας κάνοντας το 1-1.
  • Στο 49’ δοκάρι για τον ΑΟΚ μετά από σέντρα του Καϊούμπι και πλάσε του Έμπερτ.
  • Στο 52’ ο Κυρίτσης κέρδισε τον Κούτσια στο τετ–α–τετ με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ.
  • Δυνατό σουτ του Έμπερτ από πλάγια στο 72’, μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
  • Δεύτερο δοκάρι του ΑΟΚ με τον Καϊούμπι στο 74’ αυτή τη φορά, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Αγγελίδης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς, Στίκας, Θωμαίδης, Σπάσιτς, Καραγιάννης (64’ Γροσδάνης), Έμπερτ, Σαμπανίδης (59’ Μπελεβώνης), Σταμένκοβιτς

ΠΑΟΚ β’ (Γκαρσία): Μπαλωμένος, Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Ταχάτος, Γιαξής (46’ Χατζηστραβός) , Σαλαμούρας, Τσαούσης, Γαϊτανίδης (46’ Γρόσδης), Πανίδης (65’ Τζίμας), Κούτσιας.