«Όχι» της ΕΠΣΚ στο αίτημα για υποβιβασμό 3 ομάδων από την Α’ κατηγορία

Αρνητική η απάντηση της διοίκησης στην επιστολή 4 ομάδων (Πρίνος, Ζυγός, Παλαιοχώρι, Αμυγδαλεώνας) να «πέσει» ένα σωματείο λιγότερο, μιας και το πρωτάθλημα είχε 13 και όχι 14 συμμετοχές

Αρνητική είναι επί της ουσίας η απάντηση της ΕΠΣ Καβάλας στην επιστολή 4 ομάδων της Α’ κατηγορίας, με την οποία ζητούσαν να υποβιβαστούν 3 και όχι 4 ομάδες από τη μεγάλη τοπική κατηγορία εξαιτίας του γεγονότος ότι φέτος στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 13 και όχι 14 ομάδες!

«Οι ομάδες να διαβάσουν καλύτερα την προκήρυξη…»

Η επιστολή έφτασε στα γραφεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας στην αρχή της εβδομάδας, και το πρωί της Τετάρτης δόθηκε η απάντηση στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, τονίζεται ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρη (αναφέρει υποβιβασμό 4 ομάδων) και δεν μπορεί να αλλάξει. Σε επικοινωνία που είχε το «KavalaPost» με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Γιώργο Πριονίδη, τονίστηκε ότι «η προκήρυξη των πρωταθλημάτων έχει ήδη βγει. Οι ομάδες θα πρέπει να τη διαβάσουν καλύτερα…»!

Τι αναφέρει το άρθρο 16 της προκήρυξης

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 16 της προκήρυξης των πρωταθλημάτων, που αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων, τονίζεται ότι σε οποιοδήποτε σενάριο που επικρατήσει σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική (1 ή 2 δηλαδή), αλλά και ανεξάρτητα με το αν ο πρωταθλητής της Α’ (δηλαδή ο Βύρων) καταφέρει να προβιβαστεί στην παραπάνω κατηγορία, ο αριθμός των σωματείων που θα υποβιβαστούν από την Α’ στη Β’ κατηγορία θα είναι 4!

Τι αναφέρει η επιστολή των 4 συλλόγων

Η επιστολή του Άρη Πρίνου, Άρη Ζυγού, Ένωσης Παγγαιϊκού Δρυάδας και Δόξας Αμυγδαλεώνα προς την ΕΠΣΚ και τον πρόεδρο της αναφέρει σχετικά:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με την προκήρυξη των αγώνων πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 καθορίστηκε και ο ειδικότερος τρόπος διεξαγωγής (αριθμός σωματείων, προβιβασμός-υποβιβασμός κτλ) του πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων της Α΄ κατηγορίας.

Στην προκήρυξη ως προς την Α΄ κατηγορία ρητά αναφέρεται ότι: «Το πρωτάθλημα αυτό θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των δεκατεσσάρων (14) ομάδων…». Στη συνέχεια, στο άρθρο 16. «Άνοδος-Υποβιβασμός. Α΄ κατηγορία-Β΄ κατηγορία»  της συγκεκριμένης προκήρυξης γίνεται αναλυτική, ανά περίπτωση και ανά κατηγορία, αναφορά ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων σε συνάρτηση πάντοτε με τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν στα Εθνικά πρωταθλήματα ή θα υποβιβαστούν από αυτά.

Επίσης, διευκρινίζεται στην προκήρυξη πως «… στη νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 οι ομάδες θα είναι 14 στην Α΄ κατηγορία…»

Από το περιεχόμενο των περιγραφόμενων στο άρθρο 16 της προκήρυξης έξι (6) ξεχωριστών περιπτώσεων ανόδου-υποβιβασμού φαίνεται ότι από τις δεκατέσσερις (14) ομάδες που έπρεπε να συμμετέχουν στην Α΄ κατηγορία, θα υποβιβαστούν οι τέσσερις (4).

Στην πραγματικότητα όμως, το πρωτάθλημα διεξάγεται από την αρχή με δεκατρείς (13) και όχι με δεκατέσσερις (14) ομάδες, όπως αναγράφει η προκήρυξη, γεγονός που συμπαρασύρει και τον αριθμό των ομάδων που πρόκειται τελικά να υποβιβαστούν.

Είναι επομένως, προφανές και αυτονόητο ότι, με βάση όλα τα προαναφερόμενα, οι προς υποβιβασμό ομάδες είναι τρεις (3), γεγονός που σας παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε το ταχύτερο δυνατό δεδομένου ότι το πρωτάθλημα οδεύει προς την λήξη του.

Επισημαίνουμε ότι ο υποβιβασμός τριών (3) ομάδων, δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στον προγραμματισμό σας».