ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πικρή ήττα 0-1 από τη Λάρισα

Απογοητευτική εμφάνιση στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Διλμπέρη στον πάγκο της ομάδας

Μια κρύο, μια ζέστη! Μια ενθουσιασμός και μια απογοήτευση! Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον ΑΟΚ δεν έχει προηγούμενο! Η ομάδα κερδίζει συνεχώς στα τελευταία παιχνίδια και όταν παίζει στο «Ανθή Καραγιάννη» χάνει στην κυριολεξία τον… μπούσουλα! Προερχόμενη από τη μεγάλη νίκη στα Τρίκαλα, υποδέχτηκε την Τετάρτη (6/4) τη Λάρισα και έχασε δίκαια με 0-1 μ’ ένα γκολ που επιτεύχθηκε με το «καλημέρα» της αναμέτρησης! Έτσι όμως η κατηγορία δε σώζεται, ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αγώνων σε ευνοούν!

Στο ντεμπούτο του Παναγιώτη Διλμπέρη στον πάγκο της ομάδας (ακόμα κι αν δεν ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία μαζί του), ο ΑΟΚ ήταν κάκιστος στο 1ο μέρος της αναμέτρησης. Το γκολ που δέχτηκε στο 4ο λεπτό τον επηρέασε και δεν έδειξε απολύτως τίποτα στο γήπεδο, εκτός από μια υποψία φάσης στο 35’. Στην αρχή της επανάληψης φάνηκε ότι μπήκε δυνατά, πίεσε και είχε ένα δοκάρι και 1-2 καλές στιγμές, αλλά μετά το 60’ ο ρυθμός έπεσε και πάλι και μοιραία ήρθε η ήττα!

Ο ΑΟΚ έπασχε από έλλειψη πάθους και δύναμης, κάτι που το είχε στα εκτός έδρας παιχνίδια, ενώ σε αντίθεση με άλλα εντός έδρας δε δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Η συνέχεια πλέον είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Φάσεις και γκολ

  • Το παιχνίδι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μάκη Μπλέκου και η Λάρισα στην πρώτη φάση του αγώνα στο 4ο λεπτό με σουτ του Νικολιά μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.
  • Στο 21ο μετά από φάουλ του Αθ. Παπαγεωργίου ο Μαξιμένκο έπιασε κεφαλιά και ανάγκασε τον Κυρίτση σε δύσκολη επέμβαση.
  • Στο 35’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΟΚ όταν μετά σέντρα του Σπάσιτς ο Καϊούμπι έπιασε κεφαλιά που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • Στο 44’ ο Μιλτιάδης είχε σουτ μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Κυρίτσης.
  • Στο 46’ δυνατό σουτ του Οκάν έξω από την περιοχή η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Σταμένκοβιτς βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ!
  • Στο 57’ μετά από σέντρα του Κούστα ο Μαυριάς δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κυρίτση από κοντά.
  • Στο 85’ σέντρα του Έμπερτ, ανάποδο σουτ του Σταμένκοβιτς μπλόκαρε το τερματοφύλακας.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Πανουργιάς (62’ Αρμάλας), Στίκας, Καραγιάννης (86’ Γροσδάνης), Σπάσιτς, Οκάν (61’ Αλίμι), Έμπερτ, Αμούρ (46’ Μπελεβώνης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς.

Λάρισα (Γουντσίδης): Σουλουκός, Παπαγεωργίου Αθ., Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ομάρ (91’ Νίνο), Παπαγεωργίου Κων. (63’ Κολομπίνο), Κούστα (63’ Τσουνάνης), Όγκμποε, Μιλτιάδης (50’ Γλυνός), Νικολιάς (50’ Μαυριάς).