ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας 1965: Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί! 0-1 στον Απόλλωνα Λάρισας!

Ακόμα μια μεγάλη, εκτός έδρας νίκη, για το «καραβάκι» με γκολ του Καϊούμπι στο 76ο λεπτό – Άλμα στη βαθμολογία μετά τους 3 «χρυσούς» βαθμούς

Οτι δεν καταφέρνει να παίρνει στα εντός έδρας παιχνίδια, το πετυχαίνει (έστω και με μεγάλη δυσκολία) στα εκτός! Παίζοντας στην κυριολεξία με την «πλάτη στον τοίχο» το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Φιλιππούπολης της Λάρισας κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και να παραμείνει ζωντανός στη «μάχη» της παραμονής στη Super League 2. Επικράτησε με 0-1 με γκολ του, μόνιμου πλέον σκόρερ του, Καϊούμπι με σουτ στο 76ο λεπτό και πήρε 3 «χρυσούς» βαθμούς με τους οποίους έκανε ένα μεγάλο άλμα σε ότι αφορά την υπόθεση της διεκδίκησης της παραμονής. Μπορεί ακόμα να υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι το τέλος, ωστόσο όταν παίρνεις το «διπλά» σε έδρες όπου οι γηπεδούχοι καίγονται για τη νίκη όπως τα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα Λάρισας, μπορείς να ελπίζεις βάσιμα στη σωτηρία.

Παιχνίδι με δύο όψεις…

Το παιχνίδι είχε δύο όψεις! Στο 1ο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και πίεσαν την εστία του Κυρίτση, που χρειάστηκε σε δύο περιπτώσεις να δείξει τις ικανότητες του για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Στην επανάληψη όμως ο ΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων! Το γεγονός ότι ο Καζαντζίδης πέρασε στη φυσική του θέση (στο άκρο της άμυνας) και πέρασε ο Οκάν στη μεσαία γραμμή, έδωσε ώθηση στην ομάδα που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της. Είχε μια σπουδαία (διπλή) ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Έμπερτ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με το πλασέ να μην είναι επιτυχημένο και τον Αλίμι να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά στο 76’ ήρθε η λύτρωση.

Μετά από επέλαση του Έμπερτ από τα δεξιά και σέντρα μέσα στην περιοχή ο Καϊούμπι με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Ο ΑΟΚ προστάτευσε το πολύτιμο «διπλό» μέχρι το τέλος και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της ομάδας να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη μαζί με τους περίπου 50 φιλάθλους της Καβάλας που στάθηκαν και σ’ αυτόν τον αγώνα στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Οι Συνθέσεις

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Τιμπουέ, Πετράκης, Βίγια, Γιαννίτσης, Σταματής, Καλούσης, Λίταινας, Μπαλογιάννης, Χατζής, Καραμόκο.
Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης (82’ Μπελεβώνης), Αρμάλας, Στίκας, Θωμαΐδης, Σπάσιτς, Καραγιάννης (46’ Οκάν), Έμπερτ (89’ Ρέτσος), Σαμπανίδης, Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (58’ Αλίμι).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 30ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Ολυμπιακός Β’ – Θεσπρωτός 4-0
Βέροια – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
Ηρακλής – Πιερικός 4-2
Πανσερραϊκός – Ξάνθη 0-0
Απόλλων Λάρισας – Καβάλα 0-1
ΑΕΛ – Αλμωπός Αριδαίας 2-1
Τρίκαλα – Νίκη Βόλου 0-3
ΠΑΟΚ Β’ – Ολυμπιακός Βόλου 2-1
Ρεπό  Απόλλων Πόντου

Η βαθμολογία

  1. Βέροια 68
  2. ΑΕΛ 62
  3. Νίκη Βόλου 50
  4. Ξάνθη 48
  5. Αναγέννηση Καρδίτσας 44
  6. Ηρακλής 40
  7. Αλμωπός Αριδαίας 38
  8. ΠΑΟΚ Β’ 38
  9. Ολυμπιακός Β’ 35
  10. Απόλλων Πόντου 33
  11. Θεσπρωτός 30
  12. Απόλλων Λάρισας 28
  13. Πιερικός 27
  14. Πανσερραϊκός 26
  15. Καβάλα 26
  16. Ολυμπιακός Βόλου 21
  17. Τρίκαλα 21

Η Επόμενη Αγωνιστική Τετάρτη 13/4
Ολυμπιακός Βόλου – Τρίκαλα
Αλμωπός Αριδαίας – Απόλλων Λάρισας
Καβάλα – Ολυμπιακός Πειραιώς Β’
Θεσπρωτός – Πανσερραϊκός
Ξάνθη – ΠΟΤ Ηρακλής
Πιερικός – Βέροια
Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Πόντου
Νίκη Βόλου – ΑΕΛ (Πέμπτη 14/4)
Ρεπό ο ΠΑΟΚ Β’