ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Η κατάρα συνε«Χ»ίζεται! 0-0 με τον Ολυμπιακό Β’

Για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι δεν μπόρεσε να πάρει τους 3 βαθμούς, μένοντας πίσω στη «μάχη» της σωτηρίας

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να κερδίσει εντός έδρας ο ΑΟΚ! Στο πιο κρίσιμο (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι της χρονιάς, όπου χρειαζόταν πάση θυσία να πάρει τους 3 βαθμούς περιορίστηκε στο στείρο 0-0 με τον Ολυμπιακό Β’ στο «Ανθή Καραγιάννη», το απόγευμα της Τετάρτης 13/4. Οι παίκτες του Διλμπέρη, προσπάθησαν μεν για το καλύτερο δυνατό, ειδικά στο 2ο ημίχρονο του αγώνα, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε ικανό να τους φέρει με αξιώσεις στην εστία των φιλοξενουμένων και έτσι έχασαν (και πάλι) έδαφος στην υπόθεση της παραμονής. Μπορεί η Καβάλα να μην βγήκε εντελώς εκτός στόχων (εξ αιτίας και των άλλων αποτελεσμάτων), ωστόσο την Κυριακή στις Σέρρες δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη!

Έχοντας εκτός αγώνα το «κλειδί» της ομάδας τον Έμπερτ, ο ΑΟΚ στη ουσία σπατάλησε το 1ο ημίχρονο, όπου μόλις και μετά βίας δημιούργησε μια καλή στιγμή. Στην επανάληψη οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο με περισσότερο πάθος και δύναμη, είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες όμως δεν υπήρξε η μεγάλη ευκαιρία. Η φάση του καταφανέστατου πέναλτι που δεν δόθηκε από τον διαιτητή, θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όμως η ομάδα αν δεν μπορεί να πιέζει τον αντίπαλο και να δημιουργεί ευκαιρίες, δεν μπορεί να μιλάει (μόνο) για τον ρέφερι,…

Φάσεις

  • Στο 35’ σουτ του Σαμπανίδη έξω από την περιοχή μετά από πάσα του προωθημένου Στίκα, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο.
  • Στο 47’ μετά από φάση διαρκείας σουτ του Μαρινάκη από το ύψος της περιοχής, κόβεται από πόδια αμυντικών.
  • Καθαρή περίπτωση πέναλτι στην περιοχή του Ολυμπιακού, όταν μετά από σέντρα του Καζαντζίδη, στο 54ο λεπτό, η μπάλα βρήκε καθαρά του χέρι του Κινκουέ, αλλά ο διαιτητής «έκλεισε» τα μάτια, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες
  • Στο 55ο ο Σπάσιτς διώχνει την μπάλα πάνω από την γραμμή σε σουτ του Κινκουέ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.
  • Στο 61’ δυνατό σουτ του Σπάσιτς έξω από την περιοχή, μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Τζολάκης.
  • Δυνατό γυριστό σουτ του Γροσδάνη από το ύψος της περιοχής απέκρουσε ο Τζολάκης.
  • Στο 82’ σουτ του Πινακά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 89’ σουτ του Κίτσου έφυγε λίγο άουτ.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Σπάσιτς, Θωμαϊδης, Οκάν (46’ Ρέτσος), Μαρινάκης (64΄Μπελεβώνης), Σαμπανίδης (83’ Αλίμι), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (72’ Γροσδάνης).

Ολυμπιακός Β’ (Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Κίνκουε, Μπα, Ξενιτίδης, Καρμπόβνικ, Μπαγκαλιάνης, Μαρίνος (71’ Βοϊλης), Κίτσος, Κωστή (79’ Αποστολόπουλος), Νταμπό (75’ Πινακάς), Σουρλής.