Τέλος τα εισιτήρια στις θύρες των οργανωμένων οπαδών

Με απόφαση Αυγενάκη, δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνον οι κάτοχοι διαρκείας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση των φαινομένων βίας-Αναλυτικά η απόφαση του Υπουργείου Αθλητισμού

Τέλος τα εισιτήρια στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, με απόφαση Αυγενάκη. Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την καταπολέμηση των φαινομένων αθλητικής βίας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε μέσω της εφημερίδας της Κυβερνήσεων ότι δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνον οι κάτοχοι διαρκείας.

Αναλυτικά η απόφαση του Υπουργείου

Με Απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη (ΦΕΚ Β’ 1842, 14/04/2022), εξειδικεύεται και εφαρμόζεται το άρθρο 7, παρ. 2 του ν. 4908/2022 (ΦΕΚ Α’ 52, 11/03/2022) περί «διοικητικών μέτρων κατά της βίας»:

Έως την 31-07-2022 στις αθλητικές εγκαταστάσεις που διεξάγονται αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Super League 1, Super League 2, Γ’ Εθνικής, αλλά και σε αυτούς της Basket League «απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα κλπ) στα οποία η γηπεδούχος ομάδα έχει διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια (διαρκείας).
Σε αυτούς τους αγώνες και στα συγκεκριμένα τμήματα των κερκίδων των αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται η παρουσία μόνο κατόχων προαγορασμένων για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτηρίων (διαρκείας)».

Η Υπουργική Απόφαση, με σκοπό πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στον αθλητισμό εντός των αγωνιστικών χώρων, υλοποιεί τη συγκεκριμένη δέσμευση της Κυβέρνησης, η οποία είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδων στο πλαίσιο των πρόσθετων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Οι υπόχρεες ομάδες έχουν προθεσμία πέντε ημερών, από την υποβολή σχετικού ερωτήματος εκ μέρους της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ώστε να απαντήσουν εγγράφως και να προσδιορίσουν επακριβώς τα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα) στα οποία έχουν διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια (διαρκείας).