ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Κατάσταση μη αναστρέψιμη; Ήττα 2-0 από τον Πανσερραϊκό

Δυσκολεύει πάρα πολύ πλέον η υπόθεση της διεκδίκησης της σωτηρίας στη Super League 2 – O AOK δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που σκόραρε στην αρχή και το τέλος του 2ου μέρους

Μεγάλο βήμα προς τα… πίσω, σε ότι έχει να κάνει με τη διεκδίκηση της σωτηρίας στη Super League 2, έκανε το απόγευμα της Κυριακής στις Σέρρες ο ΑΟΚ. Έχασε από τον Πανσερραϊκό με 2-0 και πλέον η υπόθεση της παραμονής δυσκολεύει πάρα πολύ, ειδικά από τη στιγμή που ο μεγάλος αντίπαλος του, ο Απόλλων Λάρισας κέρδισε στην έδρα του τη Νίκη Βόλου (1-0). Τώρα η ομάδα του Παναγιώτη Διλμπέρη θέλει μόνο νίκες στα 3 επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το εξ αναβολής με την Καρδίτσα (την Μεγάλη Τετάρτη στο «Ανθή Καραγιάννη»), και φυσικά στραβοπατήματα των υπολοίπων «μονομάχων» της παραμονής!

100 φίλαθλοι στο πλευρό του ΑΟΚ

Στον αγώνα, ο ΑΟΚ προσπάθησε μεν αλλά έμεινε στα μισά του δρόμου δε, μιας και οι δικές του ευκαιρίες για γκολ δεν βρήκαν δίχτυα, σε αντίθεση με αυτές των γηπεδούχων! Εκτός αυτού, η ομάδα που είχε τη συμπαράσταση περίπου 100 φιλάθλων της που βρέθηκαν στις εξέδρες παρά τα «απαγορευτικά» που βγήκαν στην πορεία, είχε την ατυχία να χάσει για όλο το 2ο ημίχρονο τον Σπάσιτς που αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Φάσεις και γκολ

– Θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη φάση του αγώνα, στο 15ο λεπτό, όταν ο Σαμπανίδης βγήκε μόνος του με τον τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, όπως το ίδιο έγινε και με τον Έμπερτ που ακολούθησε τη φάση.
– Ο Πανσερραϊκός απείλησε με τον Στίνα στο 34ο λεπτό, με τον Κυρίτση να σώζει την εστία του και τον Ανάκογλου στο τέλος του ημιχρόνου σε δύο περιπτώσεις. Άνοιξε το σκορ (1-0) στην αρχή του 2ου μέρος με τον Κανίς ύστερα από τη σέντρα του Μέσι, ενώ προηγουμένως ο Στίκας είχε μια καλή ευκαιρία.
– Ο Κανίς έχασε μεγάλη ευκαιρία λίγο αργότερα, όπως και ο Σαμπανίδης στο 56’, αλλά και ο Καϊούμπι στο 60’.
– Στα τελευταία λεπτά ο ΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα για την ισοφάριση με αποτέλεσμα να αφήσει ακάλυπτη την άμυνα. Έτσι στο 85’ ο Κυρίτσης σώζει την εστία του σε σουτ του Ντιάζ, αλλά στις καθυστερήσεις σε μια αντεπίθεση ο Ντιάζ διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Οι Συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Γκιόκας): Κατσίκας, Ζέρης, Γιανναράκης, Δημητρίου (66’ Κεφαλάς), Βάντερσον, Μαρκιόνι (78’ Καραμπέρης), Κρητικός, Ανάκογλου (61’ Έππας), Κανίς (66’ Ντίαζ), Στίνα, Μέσσι (78’ Πίντο).
Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Σπάσιτς (40’ λτ Σταμένκοβιτς), Θωμαΐδης, Πανουργιάς (54’ Αμούρ), Μαρινάκης, Σαμπανίδης (69’ Οκάν), Καϊούμπι, Έμπερτ.