ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Νίκη-«φιλί της ζωής» 3-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας

Επιτέλους εντός έδρας επιτυχία με σπουδαία εμφάνιση – Δύο γκολ ο Σταμένκοβιτς και ένα ο Σαμπανίδης

Το «φιλί της ζωής» σε ότι έχει να κάνει με την διεκδίκηση της παραμονής στη Super League 2 πήρε το απόγευμα της Τετάρτης 20/4 η ομάδα της Καβάλας! Πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 2η αγωνιστική και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (2-2) του Πιερικού από τον Ολυμπιακό Βόλου (στο επίσης εξ αναβολής παιχνίδι), μπήκε για τα καλά στο «παιχνίδι» της σωτηρίας.
Ο ΑΟΚ δεν είχε κανένα άλλο περιθώριο αποτυχίας στο γήπεδο του και παρά το άγχος που υπήρχε κατάφερε (επιτέλους) να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα του και πλέον να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια, στις 2 τελευταίες (πολύ κρίσιμες) αγωνιστικές της χρονιάς!
Ήταν ανώτερος από τους φιλοξενούμενους, που δεν κλείστηκαν καθόλου και φάνηκε ότι ήθελαν να «χτυπήσουν» το παιχνίδι, ενώ σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός στην επίθεση. Είχε ευκαιρίες (όπως και τα προηγούμενα παιχνίδια), αλλά αυτή τη φορά βρήκε στόχο και ικανοποίησε τους πολλούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη» και χειροκρότησαν θερμά την προσπάθεια και τη νίκη.
Ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα, πήρε το προβάδισμα, ενώ ακόμα κι όταν ισοφαρίστηκε δεν… κατέρρευσε. Βγήκε και πάλι μπροστά και πήρε αυτό που ήθελε με μια πειστική εμφάνιση. Πλέον το επόμενο παιχνίδι (και πάλι εντός έδρας) με τον Ηρακλή, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο δρόμο προς το… όνειρο!

Φάσεις και γκολ

– Ο ΑΟΚ παίρνει το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, μετά από ωραία σέντρα από δεξιά του Καζαντζίδη και καρφωτή κεφαλιά του Σαμπανίδη που έκανε το 1-0.
– Στο 16ο λεπτό δυνατό σουτ-φάουλ του Έμπερτ διώχνει δύσκολα ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας
– Στο 19’ σουτ του Μπεγκόα έδιωξε σε κόρνερ ο Κυρίτσης, ενώ στο 21’ γίνεται το 1-1 με σουτ του προωθημένου Μάνιου μέσα στην περιοχή.
– Η Καβάλα παίρνει και πάλι το προβάδισμα στο 31’, με εντυπωσιακό σουτ του Σταμένκοβιτς, έξω από την περιοχή κι ενώ είχε μπροστά του δύο αμυντικούς. Η μπάλα βρήκε λίγο σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στο «Γ» της εστίας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
– Στο 39’ πλασέ του Γκίνη από κοντά, ύστερα από σέντρα του Μπαντιμπανγκά, απέκρουσε ο Κυρίτσης.
– Στο 44’ σε αντεπίθεση του ΑΟΚ ο Έμπερτ βρέθηκε μόνος αριστερά έξω από την περιοχή και το σουτ που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
– Στο 61’ μετά από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα της Καβάλας ο Μπενγκόα βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ έφυγε πάνω από το οριζόντιο
– Στο 63’ κεφαλιά του Σταμένκοβιτς έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 64’ γίνεται το 3-1! Ο Στίκας επιχειρεί εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, βρέθηκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Σταμένκοβιτς που δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Καραγιάννης (46’ Μαρινάκης), Θωμαΐδης, Αμούρ, Έμπερτ, Σαμπανίδης (75’ Ρέτσος), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (65’ Μπελεβώνης).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Αμανατίδης): Γκέκας, Καρρίκι, Κοτσώνης, Γκίνη, Δημούτσος (67’ Πολίτης), Λαγός, Μπάλλας, Οικονόμου, Αθανασιάδης (67’ Μπιανκόνι), Μάνιος (79’ Πλέγας), Μπαντιμπανγκά (90’ Ζάγγος), Μπενγκόα (90’ Θεολόγης).