Σκάκι: Ο Δήμαρχος Καβάλας έκανε την… πρώτη κίνηση στο Πανελλήνιο Ατομικό πρωτάθλημα Κ-18 [φωτογραφίες]

Ο Θόδωρος Μουριάδης, μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης του Πανελλήνιου Εφήβων-Νεανίδων που φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης

Στην τελετή έναρξης του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Σκάκι Εφήβων-Νεανίδων (Κ18) το οποίο φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης από τις 26 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου 2022, παραβρέθηκαν, το μεσημέρι της Τρίτης 26/4, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, τονίζοντας ο καθένας με τη σειρά του, την ιδιαιτέρως πετυχημένη παρουσία του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας σε τοπικό, περιφερειακό, πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο, μέσω πλήθους διακρίσεων.

Ο κ. Μουριάδης καλωσόρισε τους νεαρούς σκακιστές, τους συνοδούς και τους γονείς τους στην πόλη της Καβάλας, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία και στα οφέλη της ενασχόλησης με το σκάκι, εκτός από την ποιότητα της ψυχαγωγίας που προσφέρει, όπως τη βελτίωση της αυτογνωσίας, την ενίσχυση και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και παράλληλα την όξυνση της σκέψης. Στο ίδιο πλαίσιο, εξήρε και το έργο του προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλη Θεοδωρίδη , τονίζοντας  τη μεγάλη συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια στη διάδοση ενός αθλήματος διαφορετικής ποιότητας και ουσίας, το οποίο κατέχει σημαντική θέση σε όλη την Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε πολύ υψηλό επίπεδο και μεγάλες διακρίσεις.

Ο κ. Αγγελίδης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους σκακιστές και στη διοργάνωση, ενώ ανάφερε ότι ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στηρίζουν, αφενός ένα άθλημα στο όποιο πρωτοπορεί η  Καβάλα, αφετέρου δε και τη σκακιστική παράδοση που εδώ και πολλά χρόνια έχει αποκτήσει η πόλη, η οποία δημιουργεί μια υπεραξία, σε τοπικό επίπεδο. Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε και στη σημασία της εκπαιδευτικής δραστηριότητας γύρω από το σκάκι, μέσω του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, έτσι ώστε η σκακιστική γνώση να παρέχεται στους νέους και τα παιδιά της Καβάλας με τον σωστό τρόπο και στο υψηλότερο κατά το δυνατόν επίπεδο.