ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πικρό «Χ» 1-1 με τον Ηρακλή

Δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στον "τελικό" με τον Ηρακλή ο ΑΟΚ, παραχώρησε ισοπαλία και πλέον οι ελπίδες για τη σωτηρία ελαχιστοποιήθηκαν...

Με ένα οδυνηρό “Χ” που τον φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση σε ότι έχει να κάνει με την υπόθεση της σωτηρίας, αποχαιρέτησε τους φίλους της (στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς) ο ΑΟΚ. Έφερε 1-1 κόντρα στον Ηρακλή και πλέον την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός αποτελεσμάτων για να μπορέσει να παραμείνει στη Super League 2. Όπως και να έχει πάντως, αφού η Καβάλα δεν μπόρεσε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης, δεν ορίζει πλέον την τύχη της και θα πρέπει στη Βέροια (την Κυριακή 1/5) όχι μόνο να κερδίσει την πρωταθλήτρια του ομίλου, αλλά και να περιμένει κάποια θετικά αποτελέσματα.

Όπως φάνηκε ξεκάθαρα, το άγχος ήταν αυτό που κατέβαλε τους ποδοσφαιριστές του Διλμπέρη στο “Ανθή Καραγιάννη”. Λίγες φορές στο 1ο μέρος μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, ενώ ειδικά στο 1ο μέρος η επιθετική τους παρουσία ήταν ανύπαρκτη. Στην επανάληψη, παρά τις όποιες αλλαγές, η εικόνα δε διαφοροποιήθηκε. Ο Ηρακλής ήταν πολύ πιο επικίνδυνος και σε μια ολιγωρία της άμυνας πήρε το προβάδισμα. Απ’ εκείνο το σημείο και μετά η Καβάλα “ξύπνησε” και αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν η ισοφάριση με τον Αρμάλας. Όλοι στο γήπεδο πίστεψαν ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή, ωστόσο αυτή δεν ήρθε μιας και οι δυνάμεις εγκατέλειψαν  τους παίκτες. Απ’ την άλλη ο Ηρακλής που χτύπησε ανοιχτά το παιχνίδι, μπορούσε να σκοράρει, αλλά οι ευκαιρίες του δεν αξιοποιήθηκαν!

Ο ΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Πάτρικ Έμπερτ, που εξέτισε τη 2η αγωνιστική του αποκλεισμού του, και η απουσία του ήταν εμφανέστατη στη μεσαία γραμμή, μιας και η ομάδα ήταν ασύνδετη, δεν μπορούσε να «φτιάξει» παιχνίδι και φυσικά να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτό το διάστημα ο ΑΟΚ δε δημιούργησε ούτε μια καλή ευκαιρία! Ο Γερμανός θα επιστρέψει στην 11αδα στο παιχνίδι με τη Βέροια, απ’ όπου όμως θα λείψει ο Καϊούμπι που με τη σειρά του θα εκτίσει ποινή αποκλεισμού.

Φάσεις και γκολ

  • Στο 21ο λεπτό δυνατό σουτ του Βιτίνιο από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε ο Κυρίτσης.
  • Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 35ο λεπτό, όταν ο Ματίας Τόμας βρέθηκε μόνος του με τον Κυρίτση, αλλά ο τερματοφύλακας της Καβάλας απέκρουσε με τα πόδια.
  • Στο 56ο λεπτό ο Ηρακλής ανοίγει το σκορ (0-1) με τον νεοεισελθόντα Μπαστακό με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από αδράνεια της άμυνας.
  • Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΑΟΚ ήρθε στο 59’ με κεφαλιά του Σταμένκοβιτς που όμως μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας.
  • Στο 67’ ο ΑΟΚ φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (1-1) με κεφαλιά του προωθημένου Άρμαλας μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα-φάουλ του Αλίμι.
  • Στο 83′ δυνατό σουτ του Μπαστακού μέσα από την περιοχή αναγκάζει τον Κυρίτση σε εντυπωσιακή επέμβαση.
  • Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή και πάλι με τον Μπαστακό που βρέθηκε τετ – α – τετ με τον Κυρίτση αλλά πλάσαρε άουτ!

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Μαρινάκης (46’ Αλίμι), Θωμαίδης (83′ Μουσίγια), Αμούρ, Οκάν (46’ Ρέτσος), Σαμπανίδης (60’ Γροσδάνης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (86′ Πανουργιάς).

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πήλιος, Μανωλάκης (68’ Πανάγου), Κωστούλας, Χρουσιέλ, Πατράλης, Νταμιάν Σίλβα, Άλεξιτς,, Γιουμπιτάνα, Ματίας Τόμας, Βιτίνιο (51’ Μπαστακός).