ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Όλα τα σενάρια της σωτηρίας

Ποιοι είναι οι συνδυασμοί των αποτελεσμάτων που μπορούν να ευνοήσουν την ομάδα – Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραμονή στη Super League 2 η νίκη στη Βέροια

Μετά την πικρή ισοπαλία με τον Ηρακλή στο «Ανθή Καραγιάννη», τα δεδομένα για τον ΑΟΚ, σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή του στη Super League 2, είναι συγκεκριμένα! Αν κέρδιζε τον Ηρακλή θα κρατούσε την τύχη στα χέρια του, και με νίκη την τελευταία αγωνιστική στη Βέροια δεν θα κοιτούσε κανένα άλλο αποτέλεσμα.

Τώρα πλέον, για να σωθεί, θέλει νίκη στην έδρα της πρωταθλήτριας του ομίλου, όμως αυτό δε φτάνει για τη σωτηρία. Πρέπει να έρθουν και κάποια άλλα αποτελέσματα, με τα οποία η ομάδα θα βρεθεί πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού! Κοινώς, η τύχη της εξαρτάται από άλλους…

Αν η Καβάλα χάσει ή φέρει ισοπαλία στη Βέροια, υποβιβάζεται αφού δεν υπάρχει σενάριο σωτηρίας με τους 31 βαθμούς που έχει τώρα ή τους 32 βαθμούς, μιας και δεν ευνοείται σε καμία περίπτωση ισοβαθμίας που περιέχει μέσα τον Πιερικό (32 βαθμοί και ρεπό την τελευταία αγωνιστική)! Πρέπει λοιπόν να κερδίζει την Πρωτομαγιά και απ’ εκεί και πέρα να περιμένει τα αποτελέσματα 3 ομάδων, του Απόλλωνα Λάρισας, του Πανσερραϊκού και του Θεσπρωτού! Μια απ’ αυτές να «στραβοπατήσει», η Καβάλα θα έχει ελπίδες σωτηρίας!

Ο Θεσπρωτός έχει 33 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον Απόλλωνα Πόντου που έχει 36 και έχει εξασφαλίσει τη σωτηρία του. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας θέλει ένα «Χ» για να εξασφαλιστεί, μιας και αν φτάσει στους 34 (όσους θα έχει και ο ΑΟΚ αν κερδίσει στη Βέροια) και ευνοείται από την ισοβαθμία.

Ο Πανσερραϊκός που έχει 32 βαθμούς, υποδέχεται στις Σέρρες την αδιάφορη Νίκη Βόλου. Ακόμα και μια ισοπαλία σ’ αυτό το παιχνίδι θα βόλευε τον ΑΟΚ, πάντα με την απαραίτητη προϋπόθεση της νίκης στη Βέροια!

Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση του Απόλλωνα Λάρισας, που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ β’. Στην περίπτωση αυτή όμως υπάρχει και το περίφημο -6 που πήρε λόγω χρεών ύψους σχεδόν 20 χιλ. ευρώ σε 2 ποδοσφαιριστές της. Αν αυτό το χρέος πληρωθεί η ομάδα θα επιστρέψει στους 32 βαθμούς και ισχύουν όλα τα παραπάνω.

Όσο για τον Πιερικό, το μοναδικό σενάριο που μπορεί να τον σώσει είναι η πενταπλή ισοβαθμία (με Καβάλα, Πανσερραϊκό, Ολυμπιακό Βόλου και Απόλλωνα Λάρισας) ή η τριπλή ισοβαθμία (με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα).