Πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ η παιδική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας! [φωτογραφίες]

Στο τελευταίο παιχνίδι επικράτησε με 64-46 της ΕΚ Καβάλας και με 5 νίκες σε 6 αγώνες πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η παιδική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, μετά από μία σειρά έξι αγώνων στην τελική φάση, όπου πραγματοποίησε 5 νίκες και πλέον θα συμμετάσχει στη δεύτερή φάση του Πρωταθλήματος Παίδων, που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς από 13 έως 15 Μαΐου.

Στον έκτο και τελευταίο αγώνα της, νίκησε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο «Αλ. Δήμογλου» την ΕΚ Καβάλας με σκορ 46-64, σ’ έναν αγώνα διαφήμιση για το Καβαλιώτικο μπάσκετ. Σε δύο εβδομάδες, στο Κιλκίς η Αγία Βαρβάρα θα τεθεί αντιμέτωπη με τους Πρωταθλητές Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Χαλκιδικής, με φόντο την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Με την ευκαιρία αυτή, η διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει τον ΚΑΟΔ, την ΕΚ Καβάλας και την Ακαδημία Λευκώνα, για το πάθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν οι αθλητές τους σε όλη αυτή την υπέροχη σειρά της τελικής φάσης. Η δική τους δυναμική προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος γιατί όπως είναι γνωστό «Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή».

Συγχαίρει όλους τους αθλητές της ομάδας, που από τα τέλη του  Ιουνίου του προηγούμενου έτους δεν έλειψαν ούτε μία ημέρα από τις δραστηριότητες της ομάδας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αγωνιζόμενοι και στο εφηβικό αλλά στο ανδρικό πρωτάθλημα. Παιδιά που είτε προήλθαν από την ακαδημία μας, είτε από άλλα σωματεία της περιοχής, όπως τον Αστέρα Καβάλας, τον ΑΟΚ και το Παγγαίο και πραγματοποιώντας τη δική τους «συμπόρευση» έγιναν ομάδα, υπό τις οδηγίες του πρωτομάστορα προπονητή  της ομάδας μας, coach Λεωνίδα Μαγιάννη και του assistant coach Χρήστου Μυτικόπουλου. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους προηγούμενους προπονητές τους και στα σωματεία τους, με ξεχωριστή αναφορά στους προπονητές Γιάννη Ζαρωτιάδη και Μαντώ Παλλάδα, που έβαλαν τις βάσεις τα προηγούμενα χρόνια στην παιδική μας ομάδα.

Τίποτα όμως δεν θα ήταν ίδιο αν όλα αυτά δεν γινόταν υπό τις οδηγίες ενός εξαίσιου τεχνικού Team, με επικεφαλής τον coach Λεωνίδα Μαγιάννη και βοηθό τον coach Χρήστο Μυτικόπουλο, εμπνευστές και δημιουργούς της επιτυχίας αυτής, με ατελείωτες ώρες στο γήπεδο  δίπλα στα παιδιά, στηρίζοντας την προσπάθεια τους και τα όνειρα τους. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον coach Θωμά Γαζέτη, που με την επιστημονική του κατάρτιση και γνώση αποτέλεσε ένα σημαντικότατο γρανάζι στη απογείωση των αθλητών της παιδικής μας ομάδας. Τέλος πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στη ψυχή αυτής της ομάδας, τον Κωνσταντίνο Μανιό, που στα πρώτα του προπονητικά βήματα στέκεται δίπλα σε όλους τους αθλητές, ασπάζεται την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων, αποκλιμακώνει και προλαβαίνει όλες τις εντάσεις και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, προπονητών και αθλητών!!!

Η απονομή των Πρωταθλητών Παίδων ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα πραγματοποιηθεί στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ανδρικής ομάδας, το Σάββατο 7 Μαίου στις 17.00.

Δεκάλεπτα : 6-17, 9-12, 11-23, 20-12.

ΕΚ Καβάλας (Ζαρζαβατσίδης – Λαμπρόπουλος): Καρακλίδης 8 (2), Στρατηλάτης 2, Μπιλμπίλης, Νικολάου 4, Γεμεντσόπουλος 3(1), Χιμένα Κουλαλής, Συλαίος 13 (3), Τσομπανικολίδης, Σειτανίδης, Παπουτσής 2, Χατζηαβραάμ 15 (3).

Αγία Βαρβάρα (Μαγιάννης – Μυτικόπουλος-Μανιός): Παπαδόπουλος Πρ. (2007) 2, Χατζηαβραμίδης 7, Μακαρατζής 16 (2), Μάρκου 3 (1), Παπαδόπουλος Πρ.(2006) 11 (1), Μόμτσος, Σπυρίδης 6, Κάλφας 2, Γιουρούκης 7, Χάιτας 8 (2), Σιναπούδης 3.