Σχολικά πρωταθλήματα Σκάκι: Στο φουαγιέ του Διοικητηρίου τα προκριματικά της Καβάλας

Οι αγώνες, που οδηγούν στα μέσα Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Μαΐου

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας διοργανώνουν στις 14 και 15 Μαΐου τους Προκριματικούς Αγώνες Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας του Πανελληνίου Σχολικού Σκακιστικούς Πρωταθλήματος 2022 (θα διεξαχθούν στις 11, 12 και 13 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στον Πειραιά), στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου της Καβάλας.

Στα (ατομικά) Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια, οι μαθητές θα αγωνιστούν κατά τάξεις για την ανάδειξη των πρωταθλητών κάθε τάξης, ενώ στα Λύκεια οι μαθητές θα αγωνιστούν όλοι μαζί. Ο αριθμός των πρώτων νικητών της κατάταξης που θα προκριθούν στους τελικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος θα καθοριστεί από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Στους ομαδικούς αγώνες, οι συνθέσεις των ομάδων θα είναι 4μελείς (αναπληρωματικοί 2). Στην 1η, 2η και 3η σκακιέρα θα συμμετέχουν αθλητές ανεξαρτήτως φύλου και στην 4η σκακιέρα κορίτσια. Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής Σχολείων με 2 ομάδες.

Στα Δημοτικά Σχολεία, ο αριθμός των πρώτων ομάδων της κατάταξης που θα προκριθούν στους τελικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος θα καθοριστεί από την ΕΣΟ. Οι μαθητές των ομάδων που προκρίθηκαν δικαιούνται να αγωνιστούν και στο Ατομικό πρωτάθλημα. Στα Γυμνάσια προκρίνεται πρώτη ομάδα, ενώ στα Λύκεια η συμμετοχή των ομάδων είναι ελεύθερη.