ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας: «Άστραψε» στο 6ο Asterix Cup στη Νις της Σερβίας [φωτογραφίες]

Εξαιρετικές εμφανίσεις των αθλητών του συλλόγου, δύο εκ των οποίων συμμετείχαν στην επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ, σε μια διοργάνωση που συμμετείχαν 2000 αθλητές από 16 χώρες

Στη Νις της Σερβίας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου ο ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας για να συμμετέχει στο 6th Asterix Cup. Σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 2000 αθλητές από 16 χώρες οι αθλητές της Καβάλας εκπροσώπησαν άξια τα ελληνικά χρώματα καθώς η επίλεκτη ομάδα της ΕΤΑΒΕ κατέκτησε την 1η θέση σε όλες τις κατηγορίες.

Δύο αθλήτριες μας του ΑΣ, η Αθανασία Ευμορφοπούλου και Βασιλική Παλτόγλου συμμετείχαν με το κλιμάκιο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Βορείου Ελλάδας και ύστερα από εξαιρετική η εμφάνιση η Παλτόγλου κατέκτησε τη 2η θέση ενώ η Ευμορφοπούλου είχε μια αξιοπρεπή εμφάνιση αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

Από τον σύλλογο της Καβάλας συμμετείχαν και άλλοι τρεις αθλητές που είχαν επίσης εξαιρετική παρουσία. Συγκεκριμένα η Σοφία Λαζάρου κατέκτησε την 1η θέση, ενώ ο Μιλτιάδης Λάιος την 3η θέση. Ο Σάββας Κωνσταντινίδης είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στους αγώνες δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό χάνοντας στο χρυσό πόντο σε ένα αγώνα πριν τα μετάλλια.

Ως προπονητής ο Χάρης Παλτόγλου ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΕΤΑΒΕ  Μανώλη Χρήστο για την τιμή που του έκανε να τον συμπεριλάβει στο τιμόνι για το συγκεκριμένο μεγάλο τουρνουά το οποίο αποτέλεσε για όλους μια εξαιρετική εμπειρία μετά από τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Τέτοιοι αγώνες ανεβάζουν το επίπεδο και δίνουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στα παιδιά που συμμετέχουν.