ΓΣ Ελευθερούπολης: Έχασε τον «τελικό» (76-57), έχασε την είσοδο στον τελικό

Ήττα-αποκλεισμός από την τελική φάση των πλέι-οφ της Α2 – Το «μπλακ-άουτ» του 3ου 10λεπτου έβγαλε την ομάδα εκτός διεκδίκησης της νίκης

Το «μπλακ-άουτ» του 3ου 10λεπτου ήταν η αιτία της ήττας του ΓΣ Ελευθερούπολη στο Ψυχικό με 76-57 το απόγευμα του Σαββάτου και του αποκλεισμού του από την τελική φάση των πλέι-οφ της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Το τελικό σκορ και η διαφορά των 19 πόντων σε καμία περίπτωση δεν περιγράφει την κανονική εικόνα της αναμέτρησης δεδομένου ότι το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι και τα μέσα περίπου του 3ου 10λεπτου. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, οι γηπεδούχοι που κατάφεραν να «κλειδώσουν» την άμυνα τους (σταματώντας τη δράση του Τουντζιαράκη μέσα στη ρακέτα) και με διαδοχικά τρίποντα ξέφυγαν στο σκορ και εκτός από διαφορά πήραν και ψυχολογικό προβάδισμα με το οποίο η αποστολή τους στη συνέχεια της αναμέτρησης έγινε πολύ πιο εύκολη. Το επιμέρους σκορ της συγκεκριμένης περιόδου (22-5) άλλωστε τα λέει όλα!

Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε ότι είχε τη θέληση να «σπάσει» και πάλι την έδρα της Αθηναϊκής ομάδας και να κάνει την υπέρβαση, ωστόσο η συγκινητική προσπάθεια του 1ου ημιχρόνου έμεινε στη μέση..! Απ’ τη στιγμή που χάθηκε η επαφή στο σκορ, χάθηκε η ψυχολογία και κατά συνέπεια το παιχνίδι. Σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η απουσία του Ναούμη που είχε διάστρεμμα και δεν μπορούσε να βοηθήσει…

Όπως αποδείχτηκε, το «λάθος» της μοναδικής ήττας στη φετινή χρονιά την περασμένη Τετάρτη στην Ελευθερούπολη, όπου κρίθηκε στο καλάθι, αποδείχτηκε μοιραίο για την έκβαση της σειράς.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 12-15, 36-35, 58-40, 76-57
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Κουκάς 9 (3), Παπανικολάου 14 (2), Πολυτάρχου 3, Μαλέλης 11 (3), Μαρίνος 3 (1), Ρίκετς 2, Αθανασούλας 18 (2), Αναγνωστόπουλος, Ματαλιωτάκης 8, Ιορδάνου 8.
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Τουτζιαράκης 10, Ναούμης, Γοργόνης 9 (1), Στάθης 7 (2), Δ. Ερμείδης 3, Σκουλίδας 9 (3), Σταμπουλής 2, Π. Ερμείδης 10 (1), Πάτρας 2, Τζόρτζεβιτς-Μαρίνκοβιτς 5 (1).

*** Στα άλλο παιχνίδι της σειράς των πλέι-οφ: Τρίτων-Χαρίλαος Τρικούπης 78-58 (3-2)
Ο τελικός των πλέι-οφ θα είναι Τρίτων – Ψυχικό
*** Στο παιχνίδι των πλέι-άουτ: Αγρίνιο-Φίλιππος Βέροιας 73-62 (3-2) και έτσι το Αγρίνιο παραμένει στην κατηγορία και ο Φίλιππος Βέροιας υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική.