Βύρωνας Καβάλας: Μια ανάσα από τη Γ’ Εθνική! 0-2 στην Αλεξανδρούπολη

Με δύο γκολ του Φώτη Δουμάνη ο νταμπλούχος Καβάλας κέρδισε τον Ιπποκράτη και είναι πολύ κοντά στο να κατακτήσει και τον τρίτο στόχο της χρονιάς

Μια ανάσα από το… triple, δηλαδή την εξασφάλιση της ανόδου στη Γ’ Εθνική (μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου στην ΕΠΣΚ) βρίσκεται ο Βύρωνας Καβάλας, μετά το σπουδαίο «διπλό» στην Αλεξανδρούπολη επί του τοπικού Ιπποκράτη με 0-2 για την 5η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στην τελευταία Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα της Καβάλας, στο προτελευταίο παιχνίδι της (μιας και την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό) επέστρεψε στις νίκες και απέκτησε «αέρα» 4 βαθμών από τη 2η θέση, όπου βρίσκονται 4 ομάδες με 7 βαθμούς (Προσοτσάνη, Καμπανιακός, Ιπποκράτης Αλεξ/πολης, Πανθρακικός). Απ’ αυτές όμως δεν «απειλείται» από την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, που έχει μόνο έναν αγώνα μέχρι το τέλος. Όπως και να έχει όμως αν ο Βύρων πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του αδιάφορου Ηρακλή Αμμουδιάς, θα είναι σίγουρος για την επιτυχία του, μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Αφού κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο 1ο μέρος, όταν δέχτηκε πίεση από τους γηπεδούχους, πήρε το προβάδισμα στην αρχή της επανάληψη με σουτ του Δουμάνη, στο 50ο λεπτό, ύστερα από σοβαρό λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του! Το γκολ με το οποίο εδραιώθηκε η νίκη για τον Βύρωνα ήρθε 20 λεπτά αργότερα (70’) και πάλι από τον Δουμάνη μετά από ωραία ενέργεια και πλασέ! Στα λεπτά που απέμειναν ο Ιπποκράτης προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ για να μπει και πάλι στο παιχνίδι, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στον στόχο.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των αγώνων της 5ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης– Βύρων Καβάλας 0-2
Καμπανιακός–Πανθρακικός 2-0
Προσοτσάνη – Ηρακλής Αμμουδιάς 2-1
Ρεπό ο Άρης Πετεινού

Η Βαθμολογία

  1. Βύρων Καβάλας (7-2) 11
  2. Προσοτσάνη (8-3) 7*
  3. Καμπανιακος (7-4) 7*
  4. Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (9-6) 7
  5. Πανθρακικός (5-5) 7*
  6. Ηρακλής Αμμουδιάς (1-3) 2*
  7. Άρης Πετεινού (1-15) 0*

*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Η Επόμενη Αγωνιστική  (29/5)

Άρης Πετεινού – Πανθρακικός
Προσοτσάνη – Καμπανιακός
Ηρακλής Αμμουδιάς – Βύρων Καβάλας
Ρεπό ο Ιπποκράτης Αλεξανδρούπολης