Αθλητικός Σύλλογος «Αετός» Καβάλας: Διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων

Οι αθλητές του συλλόγου σκοποβολής ξεχώρισαν σε αγώνες ολυμπιακός σκοποβολής σκητ στη Βουλγαρία και τη Θεσσαλονίκη

Νέες διακρίσεις είχαν τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου «Αετός» Καβάλας στους αγώνες όπου πήραν μέρος στην ολυμπιακή σκοποβολή σκητ.

Πιο συγκεκριμένα ο Αθανάσιος Ντενικοράκης τις προηγούμενες ημέρες 19-22 Μαΐου 2022, στην πόλη Ντούπνιτσα της Βουλγαρίας, με επίδοση 110/125, τερμάτισε πρώτος στον προκριματικό αγώνα, του 1ου ημιτελικού του εθνικού πρωταθλήματος της φίλιας χώρας. Η κατά σειρά τρίτη συνεχόμενη καλή επίδοσή του, που του δίνει μ.ο. 111,3 και πούλα 22,26 θα του φέρει ευχάριστα και σύντομα το νέο του ρεκόρ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2022, 4 αθλητές του «Αετού» προσπάθησαν για το καλύτερο αποτέλεσμα, στον αγώνα β-γ κατηγορίας του δικού μας πρωταθλήματος, που έγινε στο σκοπευτήριο του Δρακοντίου Θεσσαλονίκης. Στις κατηγορίες  α & β είχαμε αντίστοιχα μετάλλια από δύο αθλητές μας.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αθλητών μας είναι τα εξής :

Ο Δημήτρης Βαβάκας στην α κατηγορία με επίδοση 100/125, ίδια με του πρώτου νικητή, απώλεσε ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο στον τελευταίο γύρο του αγώνα, και πήρε τελικά το αργυρό. Ο Σοφοκλής Κουταλιάγκας με επίδοση 84 β. που υπολείπεται από τον καλό πραγματικό εαυτό του, κατετάγη 4ος στην α κατηγορία.

Ο Δημήτρης Δαμιανός κατέκτησε το πρώτο του χάλκινο μετάλλιο, αφού πρώτα κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό και τον τελικό. Με επιδόσεις 83/125 στον προκριματικό και 15/30 στον δεύτερο ημιτελικό, κατάφερε να περάσει στον τελικό των μεταλλίων, όπου με τελική επίδοση 22/30 αναδείχθηκε τρίτος νικητής στην β κατηγορία. Ο Απόστολος Κεφαλάς που έχει καλύτερη επίδοση, από 64/125, έχασε την είσοδο του στον ημιτελικό για μόλις 4 β, και περιορίστηκε στην 9η θέση της κατάταξης των αθλητών της β κατηγορίας.

Η προσπάθεια των αθλητών της σκοποβολής του συλλόγου, συνεχίζεται με την επόμενη μάχη που θα δοθεί στον αγώνα ο οποίος θα γίνει στο ίδιο σκοπευτήριο στις 11 & 12 Ιουνίου 2022.