Άλεξ Χαντιτάτζι: Φανταστείτε Έλληνας να μάθει ότι η Ελληνίδα σύζυγός του γέννησε… μαύρο παιδί

Η κατάθεση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΟΚ διαιτητικό δικαστήριο για την προσφυγή με την οποία επιδιώκεται να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League 2

Η Super League 2 περιμένει να ανοίξει ο δρόμος για τα μπαράζ της Βέροιας, όμως την Τρίτη (31/05) αντιμετώπισε διπλό μέτωπο στο Διαιτητικό Δικαστήριο το οποίο έχει να κάνει με την ολική επικύρωση. Ο Πιερικός, άλλωστε, έχει προσφύγει κατά της απόφασης της λίγκας (άσκησε πρόσθετη παρέμβαση η Καβάλα), θεωρώντας ότι έπρεπε πρώτα να εκδικαστεί η υπόθεση που αφορά στο πόρισμα της ΕΕΑ για βαρεία παράβαση του Απόλλωνα Πόντου.

Εκτός της ομάδας της Κατερίνης, προσφυγή έχει καταθέσει, όπως είναι γνωστό και η Καβάλα για τον ίδιο λόγο. Οι Αργοναύτες, μάλιστα, επικαλέστηκαν την εκκρεμοδικία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για το «ύποπτο» μας, σύμφωνα με τη Sportradar, Απόλλων Λάρισας – Βέροια και το γεγονός ότι ο Αλμωπός Αριδαίας συμμετείχε με προσωρινή άδεια.

Στην ωριαία εκδίκαση έγιναν και αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα, ο νομικός σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής, Αντώνης Βουγίδης επεσήμανε ότι το αδίκημα του Απόλλωνα Πόντου έχει παραγραφεί, ζήτημα που θέτει και η ΕΕΑ στο πόρισμά της, ενώ ο δικηγόρος των Κοκκινόμαυρων, Αργύρης Λίβας σημείωσε πως και ο Πιερικός έχει μέτοχο που είναι εν ενεργεία προπονητής και, μάλιστα, την Τρίτη (31/05) έγινε η σχετική καταγγελία!

Παρόντες ήταν ακόμα ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο αντιπρόεδρος της λίγκας και εκπρόσωπος του Απόλλωνα Πόντου, Μπάμπης Σταμούλης, αλλά και ο μεγαλομέτοχος της Καβάλας, Άλεξ Χαντιτάτζι, που κατέθεσε στο τέλος της διαδικασίας.

«Ούτε η… μετάφραση για το Απόλλων Λάρισας – Βέροια»!

Σε ότι έχει να κάνει με την Καβάλα, νομικός σύμβουλος της SL2 χαρακτήρισε καταχρηστική την προσφυγή της και είπε: «ακόμα και αν ήθελε να υπάρχει μια διαφορετική απόφαση, δεν σώζεται η Καβάλα, αλλά ο Πιερικός. Στηρίζεται στην καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ για έναν ακόμα Απόλλων Λάρισας – Βέροια που εκκρεμεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και έχει γίνει και μήνυση στην Εισαγγελία Λάρισας. Επικοινώνησα με τον Εισαγγελέα της Λάρισας και με ενημέρωσε ο προϊστάμενος Τζαμαλής ότι δεν έχει ξεκινήσει καν να μεταφράζεται το κείμενο που ήρθε από την UEFA! Ούτε στην Επιτροπή Δεοντολογίας έχει αρχίσει η κλήση των κατηγορουμένων. Δεν ξέρουμε ούτε αν, ούτε πότε θα τιμωρηθεί».

Παναγιώτης Μπιλίρης: «Έπαιζε όλη τη χρονιά χωρίς άδεια ο Αλμωπός»

Ο δικηγόρος της Καβάλας, Παναγιώτης Μπιλίρης σημείωσε από την πλευρά του: «Για ποιο λόγο να υπάρχει αυτή η σπουδή να επικυρωθεί η βαθμολογία ειδικά για τις ομάδες που υποβιβάζονται; Τα μπαράζ για την άνοδο στη Super League 2 είναι εν εξελίξει και βγήκε απόφαση από το CAS και απαγορεύει στην ΕΠΟ να επικυρώσει τη βαθμολογία. Ομάδες που θα προβιβαστούν, δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό. Τον Ιούλιο; Πιο μετά;

Υπάρχουν παραβιάσεις που έχουν γίνει. Αν επιτρέψετε την επικύρωση, θα υποβιβαστούν ομάδες και θ’ ανέβουν κάποιες που ήταν στη Γ’ Εθνική. Είναι άδικο για επενδυτές να υποβιβαστούν οι ομάδες τους από μία βιαστική, χωρίς λόγο, επικύρωση. Υπάρχει ομάδα φέτος που έπαιζε με προσωρινή άδεια. Ο Αλμωπός Αριδαίας δεν έχει αδειοδοτηθεί από την ΕΕΑ, άρα δεν μπορούσε να συμμετέχει. Προσέφυγε, πήρε προσωρινή, δικάστηκε η αναστολή και η προσφυγή δικάστηκε πριν 20 μέρες. Υπάρχει περίπτωση ν’ απορριφθεί η προσφυγή και να πέσει πότε; Του χρόνου; Ξεφεύγουν της λογικής… Αν γίνει επικύρωση ο Αλμωπός θα έχει παίξει έναν χρόνο και θα έχει μείνει στην κατηγορία χωρίς άδεια.

Για τον Απόλλωνα Λάρισας που έχει κάνει καταγγελία η ΑΕΛ υπάρχουν παραβιάσεις άρθρων του κώδικα δεοντολογίας. Ακούγεται ότι υπάρχουν κι άλλα προβλήματα σε άλλες ομάδες. Κάποιες ομάδες θα καταστραφούν αν επικυρωθεί η βαθμολογία. Πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια, ώστε ομάδες που αξίζουν να είναι στην κατηγορία».

Αλεξάντερ Χαντιτάτζι: «Tαξίδεψα 9.000 χιλιόμετρα από τον Καναδά για να είμαι εδώ σήμερα»!

Ο μεγαλομέτοχος της Καβάλας, Αλεξάντερ Χαντιτάτζι με μεταφραστή τον Μπιλίρη θέλησε να απευθύνει προς την έδρα, λέγοντας: «Θα σας πω ένα παράδειγμα. Φανταστείτε έναν Έλληνα σύζυγο να πηγαίνει στο νοσοκομείο και στην Ελληνίδα σύζυγο του που γεννά και να του λένε ότι το παιδί που γεννήθηκε είναι μαύρο. Το πρώτο που δεν θέλει ν’ ακούσει είναι να του δώσουν πιστοποιητικό που θα λέει ότι είναι ο πατέρας. Κι εσύ σαν πατέρας θες να είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι το παιδί σου. Αυτό συμβαίνει στη Super League 2. Θέλουν να επικυρώσουν τη βαθμολογία όταν το παιδί είναι μαύρο.

Έχουν τόσα προβλήματα με τον Απόλλωνα Πόντου, τον Απόλλωνα Λάρισας. Υπάρχουν δύο πλευρές. Αν αποφασίσετε υπέρ της πλευράς μας, δεν θα υπάρχει ζημιά. Δεν θα πειράξετε κανέναν. Αν κάνετε το αντίθετο, η ζημιά για τον Πιερικό και την Καβάλα θα είναι ανεπανόρθωτη. Δεν θα υπάρχει αύριο γι’ αυτές της ομάδας. Αν η διοργανώτρια είχε πάρει σωστές αποφάσεις, δεν θα ήμουν εδώ, θα το βούλωνα και θα τους εμπιστευόμουν.

Ό,τι μας έχει συμβεί τους τελευταίους εννέα μήνες είναι ο λόγος που ταξίδεψα 9.000 χιλιόμετρα από τον Καναδά για να είμαι εδώ σήμερα. Δεν μιλάω ελληνικά και οι κύριοι λένε ότι ο Απόλλων Πόντου είναι εντάξει που έχει αδέρφια προπονητή και μέτοχο. Αυτός είναι ο καλύτερος λόγος που δεν πρέπει να επιτρέψετε την επικύρωση. Αφού δεν έχουν πρόβλημα και δεν φοβούνται, για ποιο λόγο να κάνουν επικύρωση; Ο Καναδάς είναι μια όμορφη χώρα με δημοκρατία και εμείς πήραμε τη δημοκρατία από την Ελλάδα…».

Σε εκείνο το σημείο η πρόεδρος τον διέκοψε και δεν επέτρεψε να μιλήσει άλλο. Όλες οι πλευρές πήραν προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως την Πέμπτη (02/02) στις 12.30.

Πηγή: Footballleaguenews.gr