Όταν ο Νίκος Καραμπετάκης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης [φωτογραφίες]

Σπουδαία εμπειρία για τον Καβαλιώτη προπονητή, που βρέθηκε στη Μαδρίτη ύστερα από πρόσκληση του Παναγιώτη Τσίκνα – Τι είπε για την παρουσία του στα «άδυτα» του συλλόγου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη

Στην εκπομπή «Primo Secondo» του «City of Primo 106.1» μίλησε ο Νίκος Καραμπετάκης, τεχνικός του Απόλλωνα Παραλιμνίου, πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Καβάλας και άλλοτε κόουτς των ΟΦΗ, Ηρακλή (βοηθός του Νίκου Παπαδόπουλου), Τρίγλιας, Αγροτικού Αστέρα, Δόξα Δράμας, Ιάλυσου, Νέστου Χρυσούπολης κ.α.

Ο Νίκος Καραμπετάκης αναφέρθηκε στο ταξίδι στη Μαδρίτη για μια εβδομάδα, για παρακολούθηση προπονήσεων στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ για εκπαιδευτικούς και μαθησιακούς λόγους, με πολύτιμες εμπειρίες και διεύρυνση οριζόντων μέσα από την καθημερινότητα, ενώ έκανε αναφορά στην ομάδα του, τις ομάδες της Καβάλας (παλαίμαχος γκολκίπερ του ΑΟΚ). Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το ταξίδι στο “άντρο” και τα… άδυτα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και την παρουσία στο Μπερναμπέου:

«Είμαστε σε μια περίοδο ξεκούρασης εν μέρει, μια περίοδο μάθησης και απόκτησης εμπειριών, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι οι προπονητές για τη συνέχεια. Ήταν μια επίσκεψη για μια εβδομάδα στη Μαδρίτη, μου δόθηκε η ευκαιρία μέσω ενός προπονητή-συναδέλφου από τον σύνδεσμο προπονητών Καβάλας, ο οποίος είναι στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ, τον Παναγιώτη Τσίκνα. Έτσι, παρακολούθησα αρκετά παιχνίδια, κυρίως προπονήσεις και γενικά τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής της Ρεάλ.

Ήμουν στην ευχάριστη θέση να βρεθώ και στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, να δω το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, της Ρεάλ με τη Μπέτις, Παρασκευή, 8 μέρες πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τελείωσε 0-0, ήταν μια μοναδική εμπειρία το να βρεθείς σε ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι, πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Έβλεπες τους φιλάθλους των δυο ομάδων, που κατέκλυσαν το γήπεδο να είναι μαζί, να κάθονται μαζί και να βγαίνουν φωτογραφίες. Σε αντίθεση με αυτό που είδαμε την επόμενη μέρα ακριβώς, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Μας προκαλούν μια θλίψη οι συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, η κορυφαία αυτή τη στιγμή και βάσει των τίτλων.

Αυτό που μου μένει είναι η μεγάλη εμπειρία και αυτό που συνάντησα εκεί πέρα, είναι κάτι το καταπληκτικό. Μιλάμε για το υψηλότερο επίπεδο, είναι πολύ σημαντικό, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Πόσο μάλιστα όταν γνωρίζοντας ένα μέλος του τεχνικού τιμ της Ρέαλ Μαδρίτης, καταλαβαίνετε ότι η πρόσβασή μου ήταν παντού, στα αποδυτήρια, μέσα στους χώρους προπονήσεων. Μίλησα με τους προπονητές, είδα τεχνικούς διευθυντές. Είδα γενικά όλη τη λειτουργία αυτής της ομάδας και ήταν πραγματικά κάτι εκπληκτικό.

Η πρώτη ομάδα ήταν σε απομόνωση, ιδίως μια εβδομάδα πριν τον τελικό. Είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στα γήπεδα που κάνει προπόνηση. Είναι μεν στον ίδιο χώρο, αλλά είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα και είναι λογικό. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτάσει εκεί. Η μόνη μου εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και να δω το παιχνίδι της Ρεάλ με τη Μπέτις. Είδα προπονήσεις όλων των ηλικιών. Είδα την οργάνωση, τον τρόπο δουλειάς, πραγματικά και το επίπεδο ανάλυσης είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ατομική καρτέλα που έχει ο κάθε παίκτης και το πως κρίνουν και το πως βαθμολογούν κάθε μήνα, ανάλογα με την εξέλιξή τους. Παρακολούθησα ματς της U19, U18, U17, U16, όλες τις ομάδες. Πραγματικά ήταν μια σπουδαία εμπειρία».

Για το πώς σχολιάζει τη σεζόν για τις ομάδες της πόλης, τον ΑΟΚ και τον Βύρωνα, δεδομένου οτι είναι πρόεδρος στον Σύνδεσμο προπονητών Καβάλας: «

«Η αλήθεια είναι οτι το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο δε τα πήγε τόσο καλά αυτή τη χρονιά. Ο ΑΟΚ γνώρισε τον υποβιβασμό από τη Σούπερ Λιγκ 2 και οι δυο ομάδες της Καβάλας υποβιβάστηκαν (σ.σ. Νέστος Χρυσούπολης και Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου από τη Γ΄ Εθνική). Για να μιλήσουμε για τον ΑΟΚ, να πούμε οτι στην αρχή της χρονιάς πιστεύω πως αδικήθηκε, με τον τρόπο που ξεκίνησε, το χρονικό διάστημα και με τις συνθήκες που μπήκε, με παίκτες μόνο πρώτης εγγραφής όπως ξέρετε. Στα πρώτα 8-9 παιχνίδια δε μπορούσε να διεκδικήσει κάτι. Στη συνέχεια θεωρώ οτι έγινε τεράστια προσπάθεια, είχε παίκτες εγνωσμένης αξίας. Νομίζω οτι η διοίκηση πρόσφερε οικονομικά πάρα πολλά στην ομάδα, στάθηκε στο ύψος της.

Και το ευχάριστο είναι οτι από τη στιγμή που μπήκαν Έλληνες προπονητές, έγινε τεράστια προσπάθεια και αναφέρομαι και στον Γιώργο Αγγελίδη, όταν ανέλαβε, αλλά και στον Παναγιώτη Διλμπέρη, που μπήκε. Παιδιά που ξέρουν την πραγματικότητα και έδωσαν ώθηση στην ομάδα, αλλά δυστυχώς αγωνιστικά για ένα βαθμό δε μπόρεσαν να κρατήσουν την κατηγορία. Βέβαια, όπως βλέπω, προσπαθούν να μείνουν στη Σούπερ Λιγκ 2, περιμένουν κάποιες αποφάσεις. Το ευχάριστο είναι οτι θα συνεχίσει αυτή η διοίκηση. Νομίζω οτι η Καβάλα σε όποια κατηγορία και να παίξει τη νέα χρονιά, θα είναι από τα φαβορί για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Όσο για το Βύρωνα, έκανε τεράστια προσπάθεια. Ήταν πάρα πολύ αξιόμαχος, είδα όλα τα παιχνίδια. Το σημαντικότερο είναι οτι ενώ ξεκίνησε ως αουτσάιντερ, απέδειξε οτι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κέρδισε τον Καμπανιακό, ο οποίος φαινόταν το μεγάλο φαβορί, έκανε το διπλό στην έδρα του Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης, που φαινόταν ότι θα είναι η έκπληξη των μπαράζ και κατάφερε να ανεβεί κατηγορία. Αξίζουν συγχαρητήρια στον προπονητή, στη διοίκηση και στους παίκτες γιατί πραγματικά κατέβαλαν μια τεράστια προσπάθεια».

Πηγή: soccerpractor.blogspot.com