Αυτό είναι το πρώτο ΔΣ του ΕΟΣ Καβάλας 1933 [φωτογραφίες]

Αναδείχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου που προέκυψε από τη συγχώνευση του ΕΟΣ με τον ΣΧΟ Καβάλας – Εξορμήσεις σε Αριδαία και Ξάνθη

Πολύπλευρη ήταν η δράση του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας 1933 το Σαββατοκύριακο 28/29 Μαΐου. Στην προγραμματισμένη εξόρμηση του συλλόγου στην περιοχή της Αριδαίας, η πρώτη ομάδα επισκέφτηκε το βουνό του Πίνοβου. Η ανάβαση των οκτώ ορειβατών που συμμετείχαν ξεκίνησε από το Αετοχώρι και αφού ανέβηκαν στην κοιλάδα των βράχων, διέσχισαν όλη την κορυφογραμμή του βουνού περνώντας από τις κορυφές «Κορυφούλα» (2156 μ) και Μύτη (2066μ) για να καταλήξουν στο χωριό της Θηριόπετρας μετά από 11 ώρες σε μια πορεία 24 χιλιομέτρων που αποδείχθηκε δύσκολη και απαιτητική αλλά εντυπωσιακά όμορφη.

Η δεύτερη ομάδα του συλλόγου περπάτησε από τα Λουτρά Αριδαίας στον καταρράκτη της Κουνουπίτσας μέσα στο ρέμα του Αγίου Νικολάου. Η καταρρακτώδης όμως βροχή που ξέσπασε έκανε μούσκεμα όλου στους συμμετέχοντες και επέτρεψε πολλούς να φτάσουν μέχρι τον καταρράκτη. Η χαρά και η ικανοποίηση όμως από την εμπειρία της πεζοπορίας αυτής ήταν φανερή σε όλους.

Επίσης 5 μέλη που δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον σύλλογο στην εξόρμηση της Αριδαίας ανέβηκαν την Κυριακή 29 Μαΐου στην κορυφή του γειτονικού βουνού Τσάλ της Ξάνθης (1415μ) σε μια πορεία συνολικά 5 ωρών.

Την Δευτέρα 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του νέου συλλόγου που προέκυψε από την συγχώνευση των δύο πρώην ορειβατικών συλλόγων ΕΟΣ Καβάλας και ΣΧΟ Καβάλας. Από τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο που έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Θεόδωρος Παπαποστόλου
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Γκίκας
Γεν. Γραμματέας: Θανάσης Δασκαλούδης
Αναπλ. Γεν. Γραμμ: Δημήτρης Αλάγιαλης
Ταμίας: Γιάννης Πρασίνης
Έφορος Ορειβασίας: Φωτεινή Φετά
Έφορος Αναρρίχησης: Νίκος Βαϊόπουλος
Έφορος Καταφυγίων:  Δέσποινα Λημνιούδη
Έφορος Ορειν. Τρεξίματος: Δέσποινα Λημνιούδη
Αναπληρωματικά μέλη: Μαυρίδης Παντελής, Μανδρανής Κυριάκος, Αθανασιάδης Παναγιώτης.