Άλεξ Χαντιτάτζι: Κατά 90% ο ΑΟΚ θα μείνει στη SL2. Η χειραψία του Μελισσανίδη αξίζει όσο 500 σελίδες συμβολαίου

Συνέντευξη τύπου του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΟΚ, που δηλώνει αισιόδοξος για την παραμονή της ομάδας – Τι είπε για την επόμενη χρονιά και για την επένδυση στην Αλάνα της Ν. Ηρακλείτσας

Ιδιαίτερα αισιόδοξος και (ως συνήθως) πολύ αποκαλυπτικός ήταν ο Άλεξ Χαντιτάτζι στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 2/6 στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΟΚ. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μίλησε για την δέσμευση που έχει στον σύλλογο και την πόλη της Καβάλας, κάνοντας λόγο για πρώτη αγάπη, για την άσχημη κατάσταση στη SL 2 και την πεποίθηση του ότι τελικά το «καραβάκι» θα παραμείνει στην κατηγορία. Επίσης μίλησε για τον ΑΟΚ της επόμενης ημέρας αν τελικά η ομάδα παίξει στη Γ’ Εθνική και αποκάλυψε ότι ακόμα δεν του έχουν μεταβιβαστεί οι μετοχές από τους προηγούμενους μετόχους της εταιρίας. Τέλος αναφέρθηκε και στη μεγάλη επένδυση της Ν. Ηρακλείτσας και τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Για το δικαστικό αγώνα για την παραμονή στη Super League 2: «Είμαστε στα δικαστήρια εδώ και 9 μήνες πρώτα για τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα και τώρα για την παραμονή μας. Σ’ αυτή τη δεύτερη προσπάθεια πιστεύω ότι έχουμε ακόμα περισσότερες ελπίδες επιτυχίας. Είμαστε μέσα στις 3-4 ομάδες του πρωταθλήματος που δεν χρωστάμε σε κανένα και έχουμε δεχτεί συγχαρητήρια γι’ αυτό. Αντίθετα υπάρχουν ομάδες όπως ο Απόλλων Πόντου και ο Απόλλων Λάρισας αλλά και μια άλλη ομάδα που δεν πληρούν τα κριτήρια για να συμμετέχουν στη διοργάνωση. Πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος της Λίγκας να επικυρώσει τη βαθμολογία. Αυτό το γεγονός θα οδηγήσει σε πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις και την επόμενη χρονιά, που θα κρατήσουν για μήνες!!! Απ’ αυτή την κατάσταση θα επηρεαστεί τόσο η SL 1 όσο και η Γ’ Εθνική. Εμείς ως Καβάλα έχουμε νομικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που μας εκπροσωπούν για να μπορέσουμε να αμυνθούμε απ’ τη συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε. Είμαι όμως αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα αυτής προσπάθειας και πιστεύω ότι ο ΑΟΚ κατά 90% θα παίζει την επόμενη χρονιά στη SL2».

Αναφερόμενος στη συνέχεια για το αν τον έχει κουράσει αυτή η κατάσταση είπε: «σαφώς και με έχει κουράσει, όμως στο σημείο αυτό θα πρέπει να πω ότι όταν επιστρέφω στην Καβάλα, είναι να σα επιστρέφω στο σπίτι μου. Βλέπω αυτή την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα και προς εμένα και παίρνω δύναμη. Αυτή η παρουσία του κόσμου που βρέθηκε στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, που ήταν περισσότερος από 6.000 ήταν κάτι πολύ σημαντικό».

Για τον ΑΟΚ της επόμενης χρονιάς: «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές με ποδοσφαιριστές. Έχουμε δημιουργήσει μια επιτροπή, αποτελούμενη και από προπονητές της περσινής χρονιάς. Στόχος μας είναι να φέρουμε στην Καβάλα 18 νεαρούς παίκτες απ’ όλη την Ελλάδα που είναι τα μεγαλύτερα ταλέντα και πάνω σ’ αυτά να «χτίσουμε» τον ΑΟΚ των επόμενων χρόνων. Ανάμεσα σ’ αυτά τα ταλέντα θα είναι σίγουρα και ορισμένα από την περιοχή της Καβάλας. Απ’ εκεί και πέρα πολλά θα εξαρτηθούν από την κατηγορία που θα αγωνιστούμε του χρόνου. Στη Γ’ Εθνική επιτρέπονται μόνο 2 «ξένοι», ενώ στη SL 2 8. Έχω μιλήσει και με τον κ. Διλμπέρη και τα άλλα μέλη του προπονητικού επιτελείου και τις επόμενες 1-2 εβδομάδες θα συναντηθούμε και πάλι για πάρουμε αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση ο ΑΟΚ αξίζει να έχει το καλύτερο επιτελείο. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι όταν χάνεις την κατηγορία για 2 βαθμούς, σημαίνει ότι κάτι έχει γίνει λάθος. Αυτό το λάθος θα πρέπει να εντοπιστεί και να διορθωθεί».

Αν τελικά, παρά την αισιοδοξία, ο ΑΟΚ συμμετέχει στη Γ’ Εθνική: «Αν συμβεί αυτό τονίζω ότι η ομάδα δεν αξίζει να παίζει σ’ αυτή την κατηγορία και θα πρέπει να επιστρέψει στη SL 2 άμεσα. Έχω δεσμευτεί απέναντι στην ομάδα και την πόλη ότι θα στηρίξω την προσπάθεια, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που ακόμα δεν έχουν τακτοποιηθεί…»!

Ακόμα δεν έχει πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΟΚ: «Ένα απ’ αυτά τα ζητήματα είναι ότι παρά τις δεσμεύσεις από τους μετόχους της ΠΑΕ ότι θα παραχωρήσουν τις μετοχές τους αν βάλω στην ομάδα χρήματα και καλύψω τις υποχρεώσεις της. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Και όχι μόνο αυτό αλλά με τους 2 από τους 3 υπάρχει και δικαστική διαμάχη».

Οι σχέσεις με τον Ερασιτέχνη ΑΟΚ και το ζήτημα που θα πρέπει να διευθετηθεί: «Επίσης υπάρχει και το ζήτημα με τον ΑΟ Καβάλα, που σύμφωνα με το νόμο θα έχει την ευθύνη της ομάδας όταν λυθεί η ΠΑΕ (σ. σ. στην περίπτωση που τελικά υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική). Αν εγώ στηρίζω το σύλλογο με 500 χιλ. ευρώ, δεν είμαι διασφαλισμένος ότι αν καταφέρει να επιστρέψει στη SL2 θα έχω και πάλι την ΠΑΕ. Μπορεί ο Αντώνης (Αντωνίου) ή ο Βασίλης (Βακιρτζής) και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να αποφασίσουν ότι την δώσουν αλλού. Ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Αν διασφαλιστώ ότι θα έχω και πάλι την ομάδα στην περίπτωση που επιστρέψει στη SL2 θα προχωρήσουμε στη συνεργασία. Πάντως γίνονται προσπάθειες από τους νομικούς μας να μην λυθεί η ΠΑΕ στις 30/6, αφού υπάρχουν αυτές οι εκκρεμότητες στο πρωτάθλημα».

Για την αγάπη και τη δέσμευση του στην ομάδα και στην πόλη τόνισε: «Τις προηγούμενες 6 ημέρες βρέθηκαν στην Αθήνα και στο διάστημα αυτό δέχτηκα 3 προτάσεις για να αγοράσω ομάδες της Super League 1 και 4 της Super League 2!!! Η Καβάλα όμως είναι η πρώτη μου αγάπη στο ποδόσφαιρο. Είναι σαν το πρώτο φιλί και τον πρώτο έρωτα! Είναι η πρώτη νίκη που είχε η ομάδα μας στο πρωτάθλημα και η μεγάλη χαρά που είχα, είναι και η μεγαλύτερη στενοχώρια που ήρθε μετά την ήττα στη Βέροια την τελευταία αγωνιστική».

Πόσα χρήματα έχει «βάλει» μέχρι στιγμής στην ομάδα: «Υπολογίζω ότι το ποσό που δαπάνησα για τον ΑΟΚ φτάνει στο 1,5 εκατ. ευρώ. Δεν είναι όμως μόνα τα χρήματα. Αυτούς τους σχεδόν 9 μήνες που βρίσκομαι στην ομάδα, έχω ταξιδέψει στην Ελλάδα από τον Καναδά 16 φορές. Επίσης 34 φορές έχω ταξιδέψει από την Αθήνα στην Καβάλα, ενώ έχω πάει και 2 φορές στη Ζυρίχη. Πέρα από τα χρήματα λοιπόν, είναι πολλά και τα… χιλιόμετρα»!

Η επένδυση στη Νέα Ηρακλείτσα: «Αυτή η επένδυση που έγινε γνωστή από την ανάρτηση που έκανα στο fb, αποτελεί ένα μεγάλο όνειρο για εμένα. Για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο χρειαζόταν να συνεργαστώ μ’ έναν ισχυρό και έξυπνο επιχειρηματία όπως ο κ. Μελισσανίδης. Είναι από τους ανθρώπους που θέλει να κερδίζει και αποτελεί έμπνευση για εμένα. Νοιώθω τυχερός που τον γνώρισα και θα συνεργαστώ μαζί του. Η χειραψία με τον Μελισσανίδη είναι πιο ισχυρή και από συμβόλαιο 500 σελίδων! Πραγματικά πιστεύω ότι μ’ αυτή την επένδυση η Καβάλα θα μπει στο χάρτη των μεγάλων επενδύσεων και θα είναι κάτι σπουδαίο για την Καβάλα και τη Νέα Ηρακλείτσα. Αν και θα ήμαστε σ’ αυτό 50-50, θα έχει την πρωτοβουλία, μιας και είναι μέσα στους 10-15 ισχυρότερους επιχειρηματίες. Αρχικά το πλάνο μας ήταν να χτιστούν στη συγκεκριμένη έκταση μόνο βίλες, αλλά μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Παγγαίου αλλά και τη συζήτηση με τον κ. Μελισσανίδη αποφασίσαμε να χτίσουμε κι ένα ξενοδοχείο για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αλλά και να τονωθεί η επισκεψιμότητα και η οικονομία της περιοχής».