Γενική Συνέλευση ΕΠΣΚ: Με 16 ομάδες η Α’ κατηγορία

Με 17 ψήφους υπέρ, δύο παρών και ένα λευκό, πέρασε η πρόταση για αναδιάρθρωση της κατηγορία, στη ΓΣ που κράτησε σχεδόν μισή ώρα και δε θύμιζε σε τίποτα τις θυελλώδεις Συνελεύσεις των προηγουμένων ετών

Με 16 ομάδες θα διεξαχθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Α’ κατηγορία της ΕΠΣΚ! Αυτό αποφασίστηκε το πρωί του Σαββάτου (4/6) στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας που πραγματοποιήθηκε στο Ενωσιακό Γήπεδο στα Αμισιανά, με σχεδόν καθολική πλειοψηφία των ομάδων που συμμετείχαν στη διαδικασία!

Συγκεκριμένα από τις 20 ομάδες που συμμετείχαν στη ΓΣ (δικαίωμα συμμετείχαν είχαν 22 που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ) οι 17 ψήφισαν «ναι», δύο ψήφισαν παρών (ΑΟΚ και Πηγές) και ένας «λευκό» (Καβάλα 2004). Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο πρωτάθλημα της Α’ θα συμμετέχουν πέραν των 4 ομάδων που προβιβάστηκαν από τη Β’, Αγ. Ανδρέας και ΑΕΚ (1ος Όμιλος) και Χρυσοχώρι  και Ποταμιά (2ος Όμιλος), το Χαλκερού και το Χρυσοχώρι!

Προς παράταση της προθεσμίας για είσοδο στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων

Σε μια Γενική Συνέλευση που ολοκληρώθηκε σε κάτι λίγο περισσότερο από μισή ώρα, και δε θύμιζε σε τίποτα τις θυελλώδεις ΓΣ των προηγουμένων ετών, η άλλη είδηση-εξέλιξη που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον ήταν ότι η ΕΠΟ θα ζητήσει από τη ΓΓΑ να υπάρξει παράταση στην περίοδο ένταξης των σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Συλλόγων μέχρι το τέλος του 2022 δηλαδή μέχρι τις 31/12. Με τα τωρινά δεδομένα η περίοδος αυτή λήγει στο τέλος Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα, μόλις 22 ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ. «Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζει το σύνολο των Ενώσεων στη χώρα γι’ αυτό και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα δοθεί αυτή η παράταση» σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πριονίδης.

Η ΕΠΣΚ ήταν από τις πρώτες Ενώσεις που στήριξαν Μπαλτάκο στην ΕΠΟ

Κάνοντας τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς ο κ. Πριονίδης έδωσε συγχαρητήρια στον Βύρωνα που «σκούπισε» όλους τους τίτλους (Α’ ΕΠΣΚ, Κύπελλο, Άνοδος στη Γ’ Εθνική). Τόνισε ότι η απόφαση για αλλαγή της Επιτροπής Διαιτησίας ήταν ομόφωνη, ενώ επισήμανε ότι η ΕΠΣΚ ήταν από τις πρώτες Ενώσεις της χώρας που πρότειναν για την προεδρία της ΕΠΟ τον Παναγιώτη Μπαλτάκο. Επίσης εξέφρασε για ακόμα μια φορά την μεγάλη ικανοποίηση της Ένωση για την έκβαση της δικαστικής διαμάχης που είχε με τον πρώην υπάλληλο της Χρόνη Γαϊτατζή (τόσο στα Ασφαλιστικά μέτρα όσο και στο ποινικό μέρος της υπόθεσης), ο οποίος ζητούσε από την ΕΠΣΚ 30.500 ευρώ.

Ο διοικητικός απολογισμός, όσο και οικονομικός αλλά και η τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα σωματεία.

Τις Τετάρτες οι αγώνες του Κυπέλλου

Σε ότι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες ειδήσεις που προέκυψαν από την Γενική Συνέλευση, ξεχωρίζει αυτή που έχει να κάνει με την απόφαση της διοίκησης της ΕΠΣΚ για την ημέρα που θα διεξάγοντα οι αγώνες κυπέλλου της επόμενης χρονιάς. Η διοργανώτρια αρχή προσανατολίζεται να ορίζει τις αναμετρήσεις του κυπέλλου τις Τετάρτες, έτσι ώστε τα Σαββατοκύριακα να είναι αφιερωμένα μόνο στα πρωταθλήματα. Σ’ αυτό το σημείο ο Γιώργος Πριονίδης τόνισε ότι τη νέα χρονιά η ΕΠΟ θα αλλάξει την τελική ημερομηνία που οι Ενώσεις θα πρέπει να «βγάλουν» πρωταθλητή και άρα θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση. Τέλος επισήμανε ότι η ΕΠΣΚ θα στηρίξει όπως και όσο μπορεί τα σωματεία της προκειμένου να ολοκληρώσουν τον φάκελο τους για να ενταχθούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων ξεχώρισε αυτή του προέδρου του Αετού Οφρυνίου, που έθιξε το θέμα της φιλοξενίας των ομάδων από τους γηπεδούχους, που απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί καλή, καθώς επίσης και το γεγονός ότι στα περισσότερα από τα γήπεδα της Α’ κατηγορίας δεν υπάρχουν μπάνια για να τα χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές μετά τους αγώνες.