Άρωμα… Καβάλας σε έναν ακόμη άθλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τραμπολίνο!

Το καβαλιώτικο δίδυμο Μάριος Γράψας και Νίκος Σαββίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο συγχρονισμένο τραμπολίνο ανδρών, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού στην κατηγορία ανδρών-γυναικών!

Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό τραμπολίνο νεανίδων από τις Όλγα Μακρή, Κατερίνα Παπαδάτου, Μαρία Παπαδάτου και την Καβαλιώτισα Χριστίνα Παπαθανασίου [διαβάστε εδώ], ακόμη μια μεγάλη διάκριση με… άρωμα Καβάλας επετεύχθη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων το οποίο διεξάγεται στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, ένα ανεπανάληπτο επίτευγμα έκανε πραγματικότητα το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 το καβαλιώτικο δίδυμο Μάριος Γράψας και Νίκος Σαββίδης (αθλητής του Γυμναστικού Ομίλου Καβάλας), οι οποίοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο συγχρονισμένο τραμπολίνο ανδρών, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού στην κατηγορία ανδρών-γυναικών!

Το ελληνικό δίδυμο κατέκτησε την 3η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 49,760 βαθμούς, ακολουθώντας στο βάθρο τις αντίστοιχες ομάδες της Γερμανίας (50,800 βαθμοί) και της Πορτογαλίας (50,500 βαθμοί). Στον πρωινό προκριματικό, οι Γράψας-Σαββίδης είχαν προκριθεί ως 4οι με 49,860 βαθμούς.

Από την πλευρά τους, οι Λίλα Κασάπογλου-Αγγελική Καλπαξή που ήταν παρούσες στον αντίστοιχο τελικό του συγχρονισμένου τραμπολίνο γυναικών, κατέλαβαν την 8η θέση με 14,170 βαθμούς, καθώς δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους και να φτάσουν σε μία ακόμα μεγαλύτερη διάκριση. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες είχαν τερματίσει 7ες στον προκριματικό με 45,800 βαθμούς, ενώ τα μετάλλια κέρδισαν κατά σειρά οι Βρετανία (47,750 βαθμοί), Ολλανδία (46,970 βαθμοί) και Γεωργία (46,950 βαθμοί).

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Σταθόπουλος, η επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Τραμπολίνο, Ελένη Τζαβάρα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους Μάριο Γράψα-Νίκο Σαββίδη, στις Λίλα Κασάπογλου-Αγγελική Καλπαξή και στους προπονητές τους Κυριάκο Μαβιτζή, Γιάννη Πεξαρά και Ράνια Ρούτση, Αρτούρ Γιεριμιάν, μαζί με ευχές για ακόμα περισσότερες ελληνικές επιτυχίες στην τελευταία ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ρίμινι.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, με τους ημιτελικούς και τελικούς όλων των ατομικών αγωνισμάτων, όπου θα υπάρχει ευρεία ελληνική εκπροσώπηση.

Συγκεκριμένα, στους πρωινούς ημιτελικούς του ατομικού τραμπολίνο διεκδικώντας την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα των τελικών θα συμμετάσχουν:

  • ο Μάριος Γράψας στους άνδρες
  • η Λίλα Κασάπογλου στις γυναίκες
  • ο Μανώλης Φραγκιαδάκης στους εφήβους
  • οι Όλγα Μακρή, Χριστίνα Παπαθανασίου στις νεάνιδες

Επιπλέον, την παρουσία τους στους απογευματινούς τελικούς έχουν ήδη εξασφαλίσει η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου στον ακροβατικό διάδρομο γυναικών και η Μαρία Αριστείδου στο αντίστοιχο αγώνισμα των νεανίδων, οι οποίες θέτουν υποψηφιότητα για την κατάκτηση μεταλλίων.

*Πηγή-φωτογραφίες: ego-gymnastics.gr