ΕΠΣ Καβάλας: «Μέση λύση» για τη σέντρα. Συνεχίζονται οι ανανεώσεις…

Μετά τις αντιδράσεις των ομάδων, η έναρξη της περιόδου μετατέθηκε κατά μια εβδομάδα – Διαβάστε τα τελευταία νέα των ομάδων τα περισσότερα από τα οποία έχουν να κάνουν με ανανεώσεις παικτών

Η λογική της «μέσης λύσης» επιλέχτηκε τελικά, από τη διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας, στο ζήτημα που προέκυψε με την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Το «πρόβλημα» ξεκίνησε με την ανακοίνωση της Ένωσης ότι η χρονιά θα ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακου του Σεπτεμβρίου για την Α’ κατηγορία (3 και 4/9) και για το επόμενο (10 και 11/9) για τη Β’. Υπήρξαν πολλές ομάδες που διαμαρτυρήθηκαν γιατί θεώρησαν ότι η σέντρα τοποθετείται πολύ νωρίς, δεδομένων των επαγγελματικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών το καλοκαίρι και μάλιστα υπήρξε αίτημα 8 ομάδων της Α’ να ξεκινήσει η σαιζόν στις 17 Σεπτεμβρίου!

Μετά απ’ όλα αυτά η ΕΠΣΚ αποφάσισε να «μετακινήσει» για μια εβδομάδα την έναρξη της Α’ και έτσι όλα τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ αναφέρει σχετικά:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, μετά από συζήτηση που είχε με παράγοντες των σωματείων της Α’ Κατηγορίας, αποφάσισε να μεταθέσει την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας κατά μία εβδομάδα αργότερα από την αρχικά ορισθείσα ημερομηνία (3-4/9/2022).

Αυτό σημαίνει ότι τόσο το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, όσο και αυτό της Β’ Κατηγορίας θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022».

Ανανεώσεων συνέχεια για τα σωματεία της ΕΠΣΚ

Σε ότι έχει να κάνει με τα τελευταία νέα των τοπικών ομάδων, οι ανανεώσεις ποδοσφαιριστών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ανανέωσαν Παπαδόπουλος, Αραμπατζής και Τουρασανίδης στο «Μέγα»: Μετά την πρώτη ανανέωση με τον αρχηγό της ομάδας Κώστα Μηλιάδη, ακολούθησαν άλλες 3, δείγμα του ότι η διοίκηση εμπιστεύεται τα παιδιά που έχουν προσφέρει στο σύλλογο. Αρχικά ανακοινώθηκε η παραμονή του 17χρονου Κώστα Παπαδόπουλου και στη συνέχεια του επιθετικού μέσου Παναγιώτη Αραμπατζή. Ακολούθως έγινε γνωστή η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιώργο Τουρασίδη που θα παραμείνει στον «Μέγα» για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Ακόμα 2 ανανεώσεις για την ΑΕΚ Καβάλας: Δύο ακόμα δικά της παιδιά θα παραμείνουν στο ρόστερ των «κιτρίνων» την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο για τον οποίο όπως τονίζεται «δε χρειάζονται συστάσεις τόσο για το ήθος όσο και για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες» και τον Δημήτρη Δάδαρο.

Έκλεισε και για τη νέα χρονιά στη Ν. Πέραμο ο Μίνγκας: Ύστερα από την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον 31χρονο προπονητή Γιώργο Αντωνίου ο Βρασίδας Ν. Περάμου εξασφάλισε τη συνέχιση της παρουσίας στην ομάδα του Χρήστου Μίνγκα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης «είναι πολυτέλεια για την ομάδα του Βρασίδα η παρουσία ενός τέτοιου παίκτη που είναι παράδειγμα προς μίμηση για μικρούς και μεγάλους, τόσο για την αγωνιστικότητα του όσο και για τον χαρακτήρα του».

Μεταγραφή, ανανεώσεις και φιλικό παλαιμάχων στον Ορφέα: Πέρα από την ανανέωση με 4 νεαρά παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής (Δημήτρης Κωνσταντίνου, Κώστας Τσολάρι, Παναγιώτης Κυριακού και Σταύρος Καίπης) η ομάδα της Ελευθερούπολης απέκτησε τον πλάγιο μεσοαμυντικό Γιάννη Χρυσανίδη. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστές έπαιξε σε Αστέρα Φωλιάς και Βρασίδα Νέας Περάμου και είχε γεμάτες χρονιές στην Α’ Κατηγορία τα δύο τελευταία χρόνια. Εν τω μεταξύ το ερχόμενο Σάββατο οι Παλαίμαχοι του Ορφέα θα αντιμετωπίσουν τους Παλαίμαχους του Άρη Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης, σ’ ένα φιλικό παιχνίδι για φιλανθρωπικό σκοπό, όπου θα τιμηθούν οι Γιάννης Βένος, Κώστας Τσίλιος, Σταύρος Φιλιτσόπουλος και Γιάννης Δεληβογιατζής.