Παλαίμαχοι ΑΟΚ για Παύλο Κούντουρα: Έφυγε η σημαία του ΑΟ Καβάλα

Η ανακοίνωση του συλλόγου, στον οποίο υπήρξε μέλος, για τον θάνατο του – Η πορεία του στο ποδόσφαιρο της Καβάλας από τις αλάνες έως τον ΑΟΚ

Για ένα διαχρονικό ηγέτη στον ΑΟΚ και έναν ποδοσφαιριστή που πρόσφερε πάρα πολλά στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο, κάνει λόγο στην ανακοίνωση του για τον Παύλο Κούντουρα, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟΚ. Στην ανακοίνωση περιγράφεται η σπουδαία πορεία του από τις αλάνες της Καβάλας έως το νεοσύστατο στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ΑΟΚ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟΚ αναφέρει σχετικά:

«Έφυγε σήμερα το απόγευμα σε ηλικία 88 ετών ο διαχρονικός ηγέτης  –  η σημαία του ΑΟ Καβάλα ο Παύλος Κούντουρας, ο οποίος έπασχε από άνια όπου τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε η κατάσταση του.

Ο Παύλος Κούντουρας γεννήθηκε το 1934 στην Καβάλα και από μικρή ηλικία – στις αλάνες της γειτονιάς του – ξεχώρισε για την ποδοσφαιρική του ευστροφία κάτι που αναγνωρίσθηκε γρήγορα από τους τότε ειδικούς.

Σε ηλικία 14 ετών υπογράφει στην ΑΕΚ Καβάλας και λίγες μέρες αργότερα πηγαίνει στους Φιλίππους.

Αυτό το γεγονός ήταν η αιτία να τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο χρόνων, αναγκάζοντας τον να συμμετάσχει μόνο στα φιλικά παιχνίδια των Φιλίππων.

Από το 1950 και μετά είναι επίσημα παίκτης των Φιλίππων όπου καθιερώθηκε άμεσα και μάλιστα λόγω των ηγετικών του προσόντων γίνεται ο αρχηγός της ομάδας.

Στους Φιλίππους αγωνίστηκε μέχρι το 1965 , καθώς εκείνη την χρονιά προέκυψε η συγχώνευση των τριών Καβαλιώτικων ομάδων (Φίλιπποι  – ΑΕΚ  – Ηρακλής ) για να δημιουργηθεί ο ΑΟ Καβάλα.

Μάλιστα ο Παύλος Κούντουρας ήταν εκ των βασικών συντελεστών, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην Ένωση με την επιρροή που είχε τόσο μέσα στην ομάδα του όσο και με τους εκπροσώπους των άλλων δύο ομάδων.

Δικαιώθηκε στο ακέραιο αφού τα επόμενα χρόνια ο ΑΟΚ έγινε το σύμβολο της ενότητας όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης και του Νομού Καβάλας.

Ο προικισμένος και μοντέρνος κεντρικός αμυντικός μετέφερε το οικογενειακό πνεύμα που επικρατούσε στους Φιλίππους και στο νέο δημιούργημα, τον ΑΟΚ.

Τον Παύλο Κούντουρα τον διέκρινε η εργατικότητα, η  συνέπεια και η τρομερή του διαίσθηση, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και σαν επαγγελματίας στην αγορά της πόλης.

Μάλιστα το 1968 που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, αμέσως το δόθηκε η τιμητική θέση του βοηθού προπονητή στον ΑΟΚ δίπλα στον σπουδαίο Γιουγκοσλάβο προπονητή Μπέλλα Πάλφυ.

Η συνεργασία αυτή κράτησε 4 χρόνια και στη συνέχεια ο Παύλος Κούντουρας αναλαμβάνει κατά σειρά προπονητής στο Νέστο Χρυσούπολης, στο Καλαμπάκι, στον Ορφέα Ελευθερούπολης, στη Νεάπολη Καβάλας, για να κλείσει την προπονητική του καριέρα στα ερασιτεχνικά τμήματα του ΑΟ Καβάλα μετά από μια τετραετία.

Ο Παύλος Κούντουρας ήταν μια κινητή εγκυκλοπαίδεια, μπορούσε να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια καταστάσεις που έζησε στην πολύχρονη παρουσία του στην ομάδα, όπως και από την καθημερινότητα του.

Τιμήθηκε εν ζωή με πλακέτα για την προσφορά του στον ΑΟ Καβάλα, από τους Αθλητικογράφους της πόλης, τον Ρόταρυ, τους Παλαίμαχους ΑΟΚ , όπου ήταν και επίτιμος πρόεδρος.

Η Εξόδιος Ακολουθία

Η Εξόδιος Ακολουθία του αγαπημένου μας Παύλου Κούντουρα θα τελεστεί την Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 11:00 από τα Δημοτικά Κοιμητήρια της πόλης μας.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια εκφράζουμε στην συμβία του κ.Βέτα  – στις κόρες Αναστάσια  – Ελένη στα εγγόνια, τους γαμπρούς, τους συγγενείς και φίλους του.

Ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει της Καβαλιώτικης γης που τόσο αγάπησε.

Καλό παράδεισο Παύλε μας, εν σκηναῖς δικαίων»