Κώστας Αμπατζάς: Από την Ένωση Καβάλας στον ΓΣ Ελευθερούπολης

Η πρώτη φετινή μεταγραφική κίνηση της ομάδας αφορά έναν από τους καλύτερους παίκτες της περσινής χρονιάς στην Α2 Εθνική κατηγορία

Σε μια σημαντική μεταγραφική κίνηση προχώρησε η ομάδα μπάσκετ του ΓΣ Ελευθερούπολης. Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου προχώρησε στην απόκτηση του Κώστα Αμπατζά, που πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας και μάλιστα ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του.

Ήταν ο 1ος σκόρερ της Καβάλας με 13,8 πόντους ανά αγώνα (με 45,1% στα δίποντα, 32,8% στα τρίποντα, 83,6% στις βολές), ενώ είχε ακόμα 3,1 ριμπάουντ, 5,0 ασίστ και 1,2 κλεψίματα σε 31,2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Με την απόκτηση του παίκτη που εκτός από την Καβάλα αγωνίστηκε στο Ανατόλια, ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο η γραμμή των «κοντών» στο σύλλογο, μιας και θα αγωνιστεί με τον Σωκράτη Ναούμη που θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά στην Ελευθερούπολη, που και αυτός πριν από λίγα χρόνια είχε αγωνιστεί στην Ένωση. Υπενθυμίζεται ότι ο ΓΣΕ ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Τουντζιαράκη και Σκουλίδα, ενώ θεωρείται βέβαιη η απόκτηση του Βύρλα.

Η ανακοίνωση του ΓΣΕ για την απόκτηση του Κώστα Αμπατζά αναφέρει:

«Ο Αμπατζάς στο ρόστερ της ομάδας μας

Ανακοινώνουμε την απόκτηση του Κώστα Αμπατζά ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην ΕΚ Καβάλας. Ο καλύτερος πόιντ γκαρντ του πρωταθλήματος σύμφωνα με πρόσφατη ψηφοφορία, έρχεται στον ΓΣΕ μετά από μια γεμάτη χρονιά.

Ο Αμπατζάς είχε 13, 8 πόντους, 5 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ με τα χρώματα της Καβάλας.

Κώστα καλώς ήρθες. Καλή επιτυχία».