Οι νέοι «κανόνες» στο Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ του Δήμου Καβάλας

Διαβάστε τι αποφασίστηκε στην τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων για τη διοργάνωση που επιστρέφει στη δράση μετά από παύση δύο ετών λόγω κορονοϊού

Εντείνονται, όπως φαίνεται, οι προετοιμασίες για την επανέναρξη (ύστερα από 2 χρόνια λόγω κορονοϊού) του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ του Δήμου Καβάλας. Μετά από συναντήσεις και επαφές της οργανωτικής ομάδας της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης, διαμορφώθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι ομάδες, τόσο σε ότι αφορά τη διαμόρφωση τους όσο και για την παρουσία τους μέσα στα γήπεδα. Το πλαίσιο αυτό έχει κυρίως αναφορά στις συνθήκες που υπάρχουν με ομάδες που δεν μπορούν πλέον να «κατεβούν» αυτόνομα στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να «συνεργαστούν» με άλλες, αλλά και για τη συμμετοχή των «εκτός εργασιακού περιβάλλοντος» αθλητές σ’ αυτές.

Όπως αποφασίστηκε και αναρτήθηκε στη σελίδα της διοργάνωσης στο fb:

  • Ομάδα που συμμετείχε στα προηγούμενα πρωταθλήματα μπορεί να συμμετέχει και στο νέο χωρίς να εξεταστεί το ρόστερ της.
  • Ομάδες που θεωρούν ότι δεν συμπληρώνουν ικανοποιητικό αριθμό συμμετεχόντων για να λάβουν μέρος, μπορούν να συγχωνευθούν μόνο με μια άλλη ομάδα (όχι 3 και 4 ομάδες να συγχωνευθούν και να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα).
  • Εάν 2 ομάδες συγχωνευθούν δεν έχουν δικαίωμα για «naturalize» παίχτες. Μια ομάδα που δεν συγχωνευθεί έχει δικαίωμα να αποκτήσει μέχρι και 3 «naturalize» παίχτες.
  • Παραμένει το όριο των 35 ετών ελάχιστο για συμμετοχή στο πρωτάθλημα εκτός κι αν ο αθλητής – παίχτης συμμετέχει τα προηγούμενης χρόνια και φέτος είναι οριακά κάτω από το όριο ηλικίας.
  • Δεν ισχύει το όριο των 8 λεπτών ελάχιστης συμμετοχής σε κάθε αγώνα. Η κάθε ομάδα είναι ελεύθερη να διαχειρίζεται το χρόνο συμμετοχής των αθλητών της.
  • Θα γίνει γνωστοποίηση των ομάδων και των ρόστερ τους πριν την κληρώσει, ώστε να είναι σε θέση η επιτροπή να εξετάσει οποιαδήποτε ένσταση. Μετά την κλήρωση καμία ένσταση σε ότι αφορά τις ομάδες που συμμετέχουν ή το ρόστερ τους δεν θα γίνεται δεκτή.
  • Κατά τα λοιπά θ ισχύσουν οι κανόνες όπως αναφέρονται στον Κανονισμό – Προκήρυξη Πρωταθλήματος 2022-2023, Εργασιακή-Εταιρική Καλαθοσφαίριση Καβάλας «ΣΠΑΚ Καβάλας».

Ο φάκελος της συμμετοχής και οι ώρες προπόνησης

Για να συμμετέχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα θα πρέπει να προσκομίσει τον φάκελο της στην επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη (μέχρι μια βδομάδα πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος, που θα γίνει στα μέσα του Σεπτεμβρίου). Ο φάκελος θα αποτελείτε από:

  1. το ποσό των €480,
  2. φωτοαντίγραφο της ταυτότητας των παιχτών της καθώς
  3. ιατρική γνωμάτευση από καρδιολόγο για την συμμετοχή των αθλητών.

Μέχρι τις 08/07/2022 θα πρέπει να γίνει μια αρχική δήλωση ενδιαφέροντος για τις ομάδες.

Μέχρι την Παρασκευή 01/07/2022 παρακαλούνται οι ομάδες όπως αποστείλουν με mail στο [email protected] ενημέρωση με τις μέρες, ώρες και γήπεδο που επιθυμούν για να κάνουν προπονήσεις. Η συλλογή των mail θα γίνει μέχρι την Παρασκευή για να μπορεί γίνει μια πρώτη επεξεργασία και επικοινωνία με τις ομάδες για τυχόν κοινές ώρες και γήπεδα που μπορεί να έχουν κάποιες ομάδες και εφόσον διαμορφωθεί ένα συνολικό πρόγραμμα ωρών και γηπέδων να ζητηθούν ώρες το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 08/07. Μετά την Παρασκευή η κάθε ομάδα ή αν στην πορεία προκύψει νέα ομάδα που επιθυμεί να συμμετέχει, θα είναι υπεύθυνη μόνη της να βρει διαθέσιμο γήπεδο.