Επιτέλους τζάμπολ στο Εργασιακό πρωτάθλημα του Δήμου Καβάλας

Η αγωνιστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου – Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης της διοργάνωσης που επιστρέφει μετά το «διάλειμμα» λόγω κορονοϊού

Μετά από δύο χρόνια σιωπής, λόγω του κορονοϊού, το Εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ «Λευτέρης Γεωργακόπουλος» του Δήμου Καβάλας, επιστρέφει! Ο πολύ επιτυχημένος θεσμός που διοργανώνεται από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα διεξαχθεί για 6η φορά και σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αναγκαίων δικαιολογητικών συμμετοχής και έκδοσης δελτίων είναι η 14/10/2022, με παράλληλη καταβολή της ετήσιας συνδρομής για κάθε ομάδα, οπότε και θα επικυρώνεται από την Επιτροπή η λίστα των συμμετεχουσών ομάδων.

Δικαίωμα συμμετοχής

Σύμφωνα με την προκήρυξη δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες, των οποίων οι παίκτες τους είναι εργαζόμενοι στον ίδιο εργασιακό χώρο (εταιρεία, βιομηχανία, υπηρεσία, φορέα κ.λπ.). Επίσης μπορούν να συμμετέχουν μικτές ομάδες ή ομάδες από συγχωνεύσεις ομάδων που προϋπήρχαν στο τελευταίο προ πανδημίας Εργασιακό Πρωτάθλημα που ενώ δεν πληρούν τα παραπάνω, θα γίνουν δεκτοί από την Ολομέλεια των Ομάδων, η δε αποδοχή του σχετικού αιτήματος συμμετοχής εναπόκειται στην ανέλεγκτη κρίση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος.

Οι… Naturalize

Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να αποκτά στο δυναμικό της, έως 3 παίκτες που δεν ανήκουν στον ίδιο εργασιακό χώρο (αποκαλούνται  ως Naturalize), αφού υποβάλλει σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή του Πρωταθλήματος. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί αρχείο μεμονωμένων παικτών που δεν ανήκουν σε κάποια υπάρχουσα ομάδα, πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και θέλουν να συμμετάσχουν.

Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει από 10 μέχρι 15 αθλητές μέσω σχετικού εντύπου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή παλαιάς ομάδας αποτελεί η ανανέωση τουλάχιστον 7 ενεργών αθλητών. Σε περίπτωση παράτυπης συμμετοχής παίχτη σε ομάδα κατά διάρκεια των αγώνων, ορίζεται ως ποινή η αποβολή της ομάδας από την συνέχεια του πρωταθλήματος για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν και η ανάλογη τιμωρία του παίκτη. Όλοι οι αγώνες γίνονται υποχρεωτικά με την παρουσία διαιτητή, κριτών και γιατρού. Η επιτροπή του Πρωταθλήματος ανάλογα με τη σημασία του αγώνα έχει το δικαίωμα να ορίσει και παρατηρητή και να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες ομάδες.