Η Λαϊκή Συσπείρωση για την αποχώρηση του… Χατζητέτοιου!!!

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης για τις εξελίξεις στον ΑΟΚ και την απόφαση του Άλεξ Χαντιτάτζι να μην συνεχίσει στην ομάδα, με αναφορά στις περσινές ανακοινώσεις

Ως αναμενόμενο και αναπόφευκτο γεγονός χαρακτηρίζει την αποχώρηση του Άλεξ Χαντιτάτζι από τον ΑΟΚ η Λαϊκή Συσπείρωση. Η δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον Χρήστο Ποτόλια με ανακοίνωση της θυμίζει τη θέση που είχε πάρει για το ίδιο θέμα πέρσι το καλοκαίρι και επισημαίνει ότι περίμενε ότι θα συμβεί αυτό που συνέβη μιας και ο… Χατζητέτοιος (όπως τον χαρακτηρίζει) αφού εδώ δεν βρήκε πορτοκάλια στην Καβάλα, θα ψάξει αλλού για πορτοκαλιές…

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Για τις εξελίξεις στον ΑΟΚ πολύ “πριν αλέκτωρα φωνήσαι”»

«Πριν ένα χρόνο, όταν “προέκυψε η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας” σχετικά με τον ΑΟΚ, σε ανακοίνωσή μας (04-08-2021) σημειώναμε:
“Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΑΟΚ με τον κίνδυνο να μην συμμετέχει στην κατηγορία «Super League 2» να είναι πέρα από προφανής, αποδεικνύουν την ουσία του εμπορευματοποιημένου επαγγελματικού αθλητισμού….. η «προσμονή» του «σωτήρα» – επιχειρηματία είναι έργο που έχουμε ξαναδεί. Από «σεΐχηδες» των ΗΑΕ μέχρι επενδυτές – φαντάσματα (επιχειρηματίες, τραγουδιστές, ηθοποιοί κλπ) που εξαφανίζονταν πριν αλέκτορα φωνήσαι… και από μεγαλοσχήμονες βιομηχάνους και εφοπλιστές που εξασφαλίζουν μαζί με τα εκατομμύρια της κερδοφορίας των ομάδων τους, τζάμπα γήπεδα, υποδομές, δανειοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους, ρυθμίσεις χρεών, διαγραφές κτλ ….”.
Την ίδια περίοδο η διοίκηση του δήμου με επιστολή (02/08/2021) του δημάρχου προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η περιοχή μας έχει απόλυτη ανάγκη από επενδυτές της σοβαρότητας και αποφασιστικότητας του συγκεκριμένου επιχειρηματία (Σημ.: εννοεί τον Χατζητέτοιο)».
Στην ίδια κατεύθυνση σύσσωμη η αντιπολίτευση (εκτός Λ.Σ.) ζητούσε (04/08/2021) “κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα «συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη στήριξη του ΑΟΚ»”.
Επίσης την ίδια περίοδο δημοσιεύθηκαν απόψεις σχετικά με το θέμα, απόψεις που έβαζαν ευθέως κατά των μικρών επιχειρηματιών που κράτησαν την ομάδα τα τελευταία χρόνια, με περιεχόμενο όπως: “Έρχεται πριν δύο χρόνια ένας αποδεδειγμένα μεγάλος επενδυτής με την πρόθεση να συνεισφέρει στην ομάδα και τον απορρίπτετε;”.
Τελικά ήρθε το αναμενόμενο, το αναπόφευκτο. Ο “επιχειρηματίας” στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού εδώ δεν βρήκε πορτοκάλια, θα ψάξει αλλού για πορτοκαλιές…
Ένα είναι σίγουρο, εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο μετατράπηκε από παιχνίδι των πολλών σε μπίζνες των λίγων. Το ερασιτεχνικό κομμάτι του παραγκωνίστηκε. Υπάρχει κυρίως χάρη στο μεράκι κάποιων. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) δεν βρίσκουν τους αναγκαίους πόρους για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Κατά την άποψή μας το ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεται στον αντίποδα της σημερινής πραγματικότητας. Πρέπει να μαθαίνει τη νεολαία να είναι η ίδια πρωταγωνιστής στους αθλητικούς χώρους και όχι θεατής – καταναλωτής. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό.
Στη λογική μας δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, παρά μόνο αθλητικά σωματεία.
Είναι ανάγκη να υπάρξει ένα μεγάλο κίνημα σε αυτήν την κατεύθυνση από τους ανθρώπους του αθλητισμού, την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Χρειάζεται να προταχθούν:
— Αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων ομοσπονδιών και σωματείων.
–Σύγχρονες, δημόσιες, ανοιχτές και δωρεάν σε όλους αθλητικές εγκαταστάσεις.
— Η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον αθλητισμό.
— Ιδιαίτερο βάρος στην υγεία των μαθητών – αθλητών. Με ευθύνη του κράτους να παρέχονται δωρεάν προληπτικές και εξειδικευμένες εξετάσεις».