Αθλητικός Σύλλογος «Αετός» Καβάλας: Ασημένια επιτυχία στον Πανελλήνιο αγώνα σκητ

Ο Δημήτρης Δαμιανός με επίδοση 99/125 αναδείχθηκε δεύτερος Πανελλήνιος νικητής στην β’ κατηγορία, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο του αγώνα στο Μαυροβούνι

Ενα και μοναδικό ασημένιο μετάλλιο μόνο, ήταν ο απολογισμός των 5 αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου «Αετός» Καβάλας, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο αγώνα του σκητ, που έγινε 9 & 10 Ιουλίου 2022 στο σκοπευτήριο του Μαυροβουνίου, με διοργανωτή τον σκοπευτικό σύλλογο Σκύδρας «οι Μακεδόνες».

Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 40 αθλητές από όλη την χώρα, μεταξύ αυτών 3 αθλήτριες, και 5 έφηβοι αθλητές. Δυστυχώς καταργήθηκε κακώς από τους ιθύνοντες του αθλήματος, το ομαδικό των συλλόγων, στο οποίο έχουμε δημιουργήσει μια ιστορία επιτυχιών, τρις επαναλαμβανόμενων  Πανελλήνιων νικών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αθλητών μας παρακάτω :

Ο Δημήτρης Δαμιανός επέδειξε χαρακτηριστική σταθερότητα, και με επίδοση 99/125 αναδείχθηκε δεύτερος Πανελλήνιος νικητής στην β κατηγορία, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο του αγώνα. Είναι σίγουρα ο πρωταγωνιστής του συλλόγου μας τον τελευταίο καιρό, και μάλλον θα είναι μελλοντικά.

Ο Σοφοκλής Κουταλιάγκας επανέλαβε την προηγούμενη επίδοσή του με 105/125 και ανέβασε την κατάταξη του στην 4η θέση της α κατηγορίας, έχασε το χάλκινο μετάλλιο του τρίτου Πανελληνιονίκη για μόλις 3 β. Βραβεύτηκε όμως για την κατάκτηση της 5ης θέσης του περυσινού πρωταθλήματος σκητ 2021 β κατηγορίας.

Ο περήφανος πατέρας και μέντορας Παναγιώτης Δαμιανός με επίδοση 85/125 που τον κατέταξε στην 6η θέση της β κατηγορίας, μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται και για τον εαυτό του, γιατί βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της Πανελλήνιας κατάταξης του αγώνα.

Ο Αθανάσιος Ντενικοράκης στέρησε τον εαυτό του από ένα αναμενόμενο νέο ατομικό ρεκόρ, που γιαυτό ελπίζαμε όλοι στον σύλλογό μας, αυτοπεριορίστηκε στο φτωχό 101/125 με την 8η θέση της α κατηγορίας.

Ο Δημήτρης Βαβάκας με αγωνιστική καμπή επίδοσης 96/125, κατετάγη 11ος στην α κατηγορία, και αδικεί πραγματικά τον εαυτό του, από αυτό που αξίζει.

Χωρίς αθλητικό γήπεδο, εγκατάσταση και βασική υποδομή, χωρίς καμιά βοήθεια και χορηγία, ο «αγώνας» των αθλητών και του συλλόγου, συνεχίζεται ακάθεκτος.