Ταεκβοντό: Ο Χάρης Παλτόγλου προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σόφιας

Μετά την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Πανευρωπαϊκό της Εσθονίας, ο δάσκαλος του ΑΣ Καβάλα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ελλάδας στη διοργάνωση που θα συμμετέχουν 200 χώρες απ’ όλο τον κόσμο

Ακόμα μια σημαντική διάκριση έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό του προπονητή του ΑΣ Τάεκβοντό Καβάλας Χάρη Παλτόγλου. Ο Καβαλιώτης τεχνικός θα είναι ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Τάεκβοντό που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας, μετά από απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας του αθλήματος. Η επιλογή αυτή έρχεται μετά την επιτυχημένη αποστολή της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου κι εκεί είχε ανατεθεί στον Χάρη Παλτόγλου η θέση του προπονητή, γεγονός που αποτελεί ύψιστη τιμή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον σύλλογο της Καβάλας.

«Τεραστία η τιμή το να βρίσκομαι δίπλα στην Εθνική μας ομάδα και να μπορώ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μας»

Σχολιάζοντας την επιλογή του από την Ομοσπονδία ο Καβαλιώτης προπονητής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ που για άλλη μια φορά στέκεται στο ύψος των περιστάσεων επιλέγοντας να στείλει ομάδα σε μια τόση σημαντική διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς, δίνοντας τη δυνατότητα μάλιστα στους αθλητές μας, κατηγορίας παίδων και κορασίδων να συναγωνιστούν με αθλητές από όλο τον κόσμο. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Ένωσης Βορείου Ελλάδος Μανώλη Χρήστο που με εμπιστεύτηκαν ξανά και μου ανέθεσαν αυτή τη φορά τα καθήκοντα του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος ΤΑΕΚΒONΤΟ. Είναι για μένα τεραστία η τιμή το να βρίσκομαι δίπλα στην Εθνική μας ομάδα και να μπορώ να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μας.

Από την σημαντική αυτή θέση του προπονητή, θα προσπαθήσω με πάθος και ακούραστο πνεύμα να μεταφέρω τις γνώσεις μου ώστε οι αθλητές μας να πετύχουν τους στόχους τους σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο. Μετά την περσινή αναβολή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, όλη η «οικογένεια» του ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ θα δώσει το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι στη Σόφια της Βουλγαρίας, στην πιο σημαντική διοργάνωση του αθλήματος που θα πραγματοποιηθεί για Πέμπτη φορά μετά το Αζερμπαϊτζάν το 2014, την Κορέα το 2015, την Αίγυπτο το 2017 και το Ουζμπεκιστάν το 2019.

Να αναφέρω ότι είναι  η πρώτη φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος όπου θα συμμετέχουν οι μικροί αθλητές παίδων-κορασίδων, cadet οι οποίοι θα μπορέσουν να «συστηθούν» στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι και να αποκτήσουν τόσο σημαντική εμπειρία συναναστρεφόμενοι με αθλητές διαφορετικής κουλτούρας. Είμαι πολύ αισιόδοξος και σίγουρος στο ότι η Ελλάδα μας θα δώσει δυναμικό παρών. Ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, πάμε δυνατά Ελλάδα σε μια ακόμα γιορτή του αθλητισμού.