ΕΠΣ Καβάλας: Αγώνας δρόμου για τα σωματεία προκειμένου να πάρουν την αθλητική αναγνώριση

Έκτακτο ΔΣ της διοίκησης της Ένωσης, μετά το τέλος της καταληκτικής ημερομηνίας (1/8) προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και ποιες θα μείνουν εκτός

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται πλέον όλα τα τοπικά ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου της Καβάλας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για να αποκτήσουν την ειδική αθλητική αναγνώριση και να ενταχθούν στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ. Η προθεσμία που έχει θέσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν αλλάζει, παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, και έτσι αν οι ομάδες θέλουν να συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να ενταχθούν στο μητρώο το αργότερο μέχρι την Κυριακή 31 Ιουλίου.

Αν δεν τα καταφέρουν, μπορεί να μη διαγραφούν από τα Μητρώα της Ένωσης που ανήκουν (μιας και πριν από λίγες ημέρες «πέρασε» μια τροπολογία στη Βουλή για παράταση της αυτοδίκαιης διαγραφής κατά ένα χρόνο), αλλά δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της, όπως επίσης και δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στους Δήμους της περιοχής τους!

25 σωματεία της Καβάλας εντάχθηκαν στο Μητρώο

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ΕΠΣ Καβάλας, περί τα 25 σωματεία της δύναμης της, έχουν λάβει την αθλητική αναγνώριση (πρόκειται για μια διαδικασία που τα σωματεία θα πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο) κάτι που σημαίνει ότι κάτι λιγότερο από 20 ομάδες προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να «σώσουν την παρτίδα»! Η προσπάθεια αυτή πάντως μόνο εύκολη δεν είναι, δεδομένου ότι οι προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος είναι πολλές και ούτε λίγο ούτε πολύ θα πρέπει να μαζευτούν περί τα 29 έγγραφα για να είναι πλήρης ο φάκελος που θα υποβληθεί.

Έκτακτο ΔΣ την 1η Αυγούστου

Η διοίκηση της ΕΠΣ Καβάλας παρακολουθεί στενά το ζήτημα και στηρίζει όσο μπορεί τα σωματεία, σ’ αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία, όμως είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το Νόμο κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να σχεδιάσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο, χωρίς τους συλλόγους που δε θα ενταχθούν στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ. Για το λόγο αυτό, έχει προβλεφτεί η διενέργεια έκτακτου ΔΣ την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλαδή της Δευτέρα 1 Αυγούστου, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Παρά τις προσπάθειες των παραγόντων των σωματείων, εκτιμάται ότι ένας μεγάλος αριθμός ομάδων θα μείνουν… «εκτός», γεγονός που θα υποβαθμίσει τα πρωταθλήματα, ωστόσο θα έχουν έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να ετοιμάσουν τα χαρτιά τους και να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.