Ιστορική επιτυχία για την Εθνική Ταεκβοντό στο Παγκόσμιο της Σόφιας

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο οποίο προπονητής είναι ο Χάρης Παλτόγλου, πανηγυρίζει την κατάκτηση του ασημένιο μεταλλίου από τη Μάγδα Κλακάλα στην κατηγορία των 51 κιλών

Δυναμικό παρών δίνει η Εθνική ομάδα Ταεκβοντό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων που πραγματοποιείται στη Σόφια. Οι Έλληνες αθλητές κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση του είδους του. Προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι ο «δάσκαλος» του ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας Χάρης Παλτόγλου, ο οποίος είδε με μεγάλη ικανοποίηση να… λάμπει το αγωνιστικό άστρο της Μάγδα Κλακάλα η οποία, χωρίς να χάσει σετ έως και τα ημιτελικά, κατάκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των -51 κιλών, το οποίο έχει και ιστορική σημασία, δεδομένου ότι είναι το πρώτο για τη χώρα μας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία σε παγκόσμιο επίπεδο!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έμοιαζε ασταμάτητη έως τα ημιτελικά. Με μηδέν παθητικό στα σετ, νίκησε 2-0 την Χασάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν, την Τσο από την Κορέα στα προημιτελικά και την Ταλιμπιάνοβα από το Ουζμπεκιστάν στα ημιτελικά.

Στον τελικό και απέναντι στην Ιρανή Αλιπούρ, κατέλαβε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει να δώσει συνέχεια στο σερί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ηττήθηκε 2-0 κατακτώντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας.