ΕΠΣ Καβάλας: Συμμετοχή όλων των ομάδων στα πρωταθλήματα, χωρίς υποχρέωση ένταξης στο Μητρώο της ΓΓΑ

Καταλυτική η παρέμβαση FIFA και UEFA προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού – Η Ένωση Καβάλας έσπευσε αμέσως να ορίσει την ημερομηνία κλήρωσης των πρωταθλημάτων

Η παρέμβαση της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ήταν καταλυτική στο να αρθεί το αδιέξοδο που είχε περιέλθει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, με την επιμονή του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την υποχρεωτική ένταξη των ομάδων στο Μητρώο της ΓΓΑ, προκειμένου να συμμετέχουν στα φετινά πρωταθλήματα.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας με ανακοίνωση της; γνωστοποιεί σε όλα τα σωματεία της δύναμής της την ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, σχετικά με την επιστολή που απέστειλαν οι FIFA και UEFA στον Υφυπουργό Αθλητισμού, για παράταση της προθεσμίας ένταξης των σωματείων στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο.:

«Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία κοινοποιήθηκε στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οι  FIFA και UEFA ζητούν σήμερα, μεταξύ άλλων, την παράταση της προθεσμίας που έληγε, 17 Αυγούστου 2022, αναφορικά με την ένταξη των ποδοσφαιρικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Υφυπουργό.

Κατόπιν τούτου, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων  δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.

Η ΕΠΟ θα συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας που προτείνεται να δημιουργηθεί άμεσα, προκειμένου να ρυθμιστούν όλα τα θέματα που άπτονται των πρόσφατων νομοθετημάτων, μέσα στο πλαίσιο της υποχρέωσής της να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τις υποθέσεις της».

Δεν υπάρχει προθεσμία

Άξιο προσοχής σ’ αυτή την ανακοίνωση είναι ότι δεν αναφέρεται καμία προθεσμία, κάτι που θεωρείται ότι αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό της υπόθεσης. Ναι μεν το Υφυπουργείου έκανε πίσω, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να επανέλθει εκ νέου θέτοντας νέα προθεσμία που θα δοθεί για εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ η οποία θα είναι βραχεία και να δεν θα ικανοποιεί την ΕΠΟ και φυσικά τα σωματεία…

Την Τετάρτη 24/8 οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων

Μετά το (προσωρινό) ξεκαθάρισμα της υπόθεσης με το Μητρώο, η ΕΠΣΚ έσπευσε αμέσως να ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των πρωταθλημάτων. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας γίνεται γνωστό ότι, την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας για τη σεζόν 2022-2023.

Οι παράγοντες των ομάδων που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την κλήρωση, παρακαλούνται όπως προσέλθουν εγκαίρως στα γραφεία της Ένωσης, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση επί της διαδικασίας».