Α2 Εθνική μπάσκετ: Απαζίδης διετίας στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας

Ο 22χρονος αθλητής από την Ελευθερούπολη, μετά το ΓΣΕ και τη ΧΑΝΘ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Καβάλα – Αποκτήθηκε και ο Χριστόδουλος Μπόζης, θα αποκτηθούν 2 Αμερικάνοι παίκτες

Μ ια εντελώς νέα ομάδα, σε σχέση μ’ αυτή που γνώρισαν οι φίλαθλοι της Καβάλας την περσινή χρονιά, θα παρουσιάσει τη νέα αγωνιστική περίοδο η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής μπάσκετ!

Σχεδόν το σύνολο του ρόστερ της προηγούμενης περιόδου δεν θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας την επόμενη, όχι τόσο γιατί η διοίκηση και ο προπονητής Νίκος Πενταζίδης δεν ήθελαν να συνεχιστεί η συνεργασία, αλλά κυρίως οι παίκτες έκαναν άλλες επιλογές. Ο Αμπατζάς βρήκε καλύτερο συμβόλαιο στο ΓΣΕ, οι Ζαρκαδούλας και Καψαλός αποφάσισαν να επιστρέψουν κοντά στην Αθήνα (Μεγαρίδα), ο Δρόσος στην Ισπανία (2η κατηγορία), ενώ και ο Οκεκουόγεν θέλει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα.

10 προτάσεις σε «Καβαλιωτάκια» αλλά…

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, μόνο δύο νεαρά παιδιά της ανδρικής ομάδας οι Πρασίνης και Μπανάσας, ενδέχεται να συνεχίσουν στην Ένωση, αν και κατά πληροφορίες και γι’ αυτούς υπάρχει η πιθανότητα να κάνουν άλλες επιλογές..! Στην ομάδα επιθυμούν διακαώς να κρατήσουν το Καβαλιώτικο στοιχείο στο ρόστερ και έγιναν πολλές προσπάθειες γι’ αυτό, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν ενθαρρυντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά έγιναν 10 προτάσεις σε νεαρούς Καβαλιώτες μπασκετμπολίστες, όμως η απαντήσεις ήταν αρνητικές! Μόνο ο Χριστόδουλος Μπόζης ήταν θετικός και έτσι μετά από το πέρασμα του από τον Αστέρα, τον ΚΑΟΔ και την Ασπίδα Ξάνθη, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα νέο μέλος της Ένωσης.

Έρχονται και άλλες μεταγραφές

Στην ομάδα, όπως και πέρσι (αλλά και τα τελευταία χρόνια) επιθυμούν να συνεργαστούν με νεαρούς και φιλόδοξους αθλητές! Απ’ τη στιγμή που αυτοί δεν βρίσκονται από την αγορά της Καβάλας, έγιναν κρούσεις και σε παιδιά της γύρω περιοχής, με αποτέλεσμα να θεωρείται «κλεισμένη» η μεταγραφή του Στέλιου Απαζίδη από την Ελευθερούπολη! Ο 22χρονος μπασκετμπολίστας, που ήταν στον ΓΣΕ μέχρι και στο 2019, μεταγράφηκε στη ΧΑΝΘ (φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης) όπου είχε γεμάτες χρονιές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με εξαιρετικές εμφανίσεις (2ος σκόρερ της ομάδας), έχοντας χάσει όλο αυτό το διάστημα μόλις 3 αγώνες λόγω τραυματισμού! Η Καβάλα ποντάρει πολλά στην παρουσία του γι’ αυτό και η συμφωνία μαζί του είναι 2ετής.

Απ’ εκεί και πέρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ένωση είναι κοντά σε δύο άλλα νέα παιδιά, όπως ο Πρόδρομος Ταχυρίδης και ο Μάκης Τσέλος, που είναι μεν νεαρής ηλικίας αλλά έχουν την ικανότητα αλλά και τις εμπειρίες για να προσφέρουν.

Θα αποκτηθούν 2 Αμερικάνοι

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με τη συμπλήρωση του ρόστερ, στην Ένωση έχουν πάρει την απόφαση να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνει η νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος που τους επιτρέπει να αποκτήσουν 2 ξένους παίκτες. Αυτοί θα είναι σίγουρα Αμερικάνοι, μιας και η προηγούμενη εμπειρία με τον Άρμστεντ ήταν πολύ χρήσιμη και αποτελεσματική για την ομάδα. Η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε τα περισσότερα από τα μεταγραφικά ζητήματα θα έχουν τακτοποιηθεί, για να αρχίσει η δουλειά εν όψει ενός πρωταθλήματος που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο.