ΓΣ Ελευθερούπολης: Αρχίζει η προετοιμασία για τη… μεγάλη χρονιά

Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, με ανανεωμένο έμψυχο υλικό, αρχίζει τη δουλειά εν όψει της νέας περιόδου στην Α2, όπου θέλει να κάνει το άλμα στην Basket League

O φετινός στόχος της ομάδας μπάσκετ της Ελευθερούπολης είναι ο πιο φιλόδοξος στην ιστορία της, γι’ αυτό και η δουλειά (προκειμένου να κατακτηθεί) πρέπει να ξεκινήσει νωρίς. Ο ΓΣΕ στον 4ο χρόνο παραμονής του στην Α2 Εθνική κατηγορία θέλει να κάνει το μεγάλο άλμα και να προβιβαστεί για πρώτη φορά στην Basket League γι’ αυτό και μπαίνει στο γήπεδο για να ξεκινήσει την προετοιμασία του, υπό τις οδηγίες του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Η προετοιμασία αναμενόταν να αρχίσει το απόγευμα της Δευτέρας 22/8 στο κλειστό της Ελευθερούπολης με τα περισσότερα από τα ουκ ολίγα νέα αστέρα που θα φορέσουν τη φανέλα του συλλόγου, αλλά και με τον σέντερ Γιώργο Γεωργίου που θα παραμείνει για 2ο συνεχόμενο χρόνο στην ομάδα. Η ανακοίνωση της ομάδας για την έναρξη της προετοιμασίας αναφέρει: «Σήμερα η πρώτη προπόνηση της ομάδας μας. Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η προετοιμασία του ΓΣΕ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πρώτη προπόνηση και υπόσχεση για μεγάλες στιγμές τη σεζόν που έρχεται. Γιατί… είσαι αρρώστια μεγάλη ΓΣΕ».

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου οι προσφορές για το κλειστό της Ελευθερούπολης

Η κρίσιμη αυτή χρονιά θα ξεκινήσει μεν στο κλειστό της Ελευθερούπολης, αλλά όλοι στην ομάδα (και στο Δήμο Παγγαίου) εύχονται να μην ολοκληρωθεί εκεί…! Κι αυτό γιατί, για να μπορέσει αυτή η αθλητική υποδομή να υποδεχτεί αγώνες της Α1 Εθνικής θα πρέπει να ανακαινιστεί πλήρως αλλά και να μεγαλώσει η χωρητικότητα της. Είναι γνωστό ότι θα γυμναστήριο εντάχθηκε στα σχέδια ενεργειακής αναβάθμισης και μαζί με την επέκταση του, το έργο έχει προϋπολογισμο 1.471.774€ πλέον ΦΠΑ 24%. Ήδη τρέχει η διαδικασία δημοπράτησης του με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης ηλεκτρονικών προσφορών την 6-9-2022. Αν όλα πάνε καλά μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες, γεγονός που σημαίνει ότι η ομάδα θα αναγκαστεί να «μετακομίσει» ή στην Καβάλα (κλειστό Καλαμίτσας) ή στο κλειστό της Γεωργιανής, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο, όταν όπως όλοι ελπίζουν θα βρίσκεται στα «μεγάλα σαλόνια» της Basket League!