ΕΠΣ Καβάλας: Πέθανε ο Σωκράτης Παπαδόπουλος

Ο δυναμικός παράγοντας, που άφησε το στίγμα του στο τοπικό ποδόσφαιρο της Καβάλας την δεκαετία του 1990 και υπηρέτησε την ΕΠΟ λίγο αργότερα δεν είναι πια μαζί μας

Μια εμβληματική φυσιογνωμία του τοπικού, αλλά και όχι μόνο, ποδοσφαίρου, δεν είναι μαζί μας. Ο Σωκράτης Παπαδόπουλος ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας πέθανε το Σάββατο, βυθίζοντας στο πένθος τους πολλούς φίλους που είχε και δημιούργησε μέσα από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο.

Τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζε με γενναιότητα. Η τελευταία επίσημη εμφάνιση του σε εκδήλωση της Ένωσης, ήταν το 2018 όταν τιμήθηκε από τη νεοεκλεγείσα τότε διοίκηση της ΕΠΣΚ για την προσφορά του στο χώρο στο Ενωσιακό Γήπεδο των Αμισιανών, για την κατασκευή του οποίου η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη. Ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας, ξεκινώντας ως Γενικός της Γραμματέας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στη διοίκηση του Παύλου Γεωργιάδη και αναλαμβάνοντας στη συνέχεια την προεδρία.

Κατά γενική ομολογία, στη διάρκεια της παρουσίας του στην ηγεσία της Ένωσης (όπου οι εκλογές για την ανάδειξη νέα διοίκησης είχαν εξελιχθεί σε… απλή διαδικασία λόγω της καταλυτικής του παρουσίας και της κοινής αποδοχής που τύγχανε από τα σωματεία) το τοπικό ποδόσφαιρο γνώρισε μεγάλη άνθηση. Λόγω αυτής της προσφοράς αλλά και της ισχυρής προσωπικότητας του βρέθηκε και στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΠΟ, όπου διετέλεσε μέλος του ΔΣ, ενώ αργότερα ήταν και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΕΠΣ Καβάλας: Θλίψη για την απώλεια μιας ηγετικής φυσιογνωμίας

Για την απώλεια του Σωκράτη Παπαδόπουλου, η διοίκηση της ΕΠΣΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του πρώην Προέδρου αυτής, Σωκράτη Παπαδόπουλου. Ο Σωκράτης Παπαδόπουλος αποτέλεσε την κεφαλή του τοπικού ποδοσφαίρου και μια ηγετική φυσιογνωμία για την ΕΠΣ Καβάλας για περίπου δέκα χρόνια, με τον αντίκτυπο και την επίδραση του στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι να υφίστανται έως σήμερα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αγαπημένου ποδοσφαιρανθρώπου της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Αγαπημένε μας Σωκράτη Καλό Παράδεισο».