ΕΠΣ Καβάλας: Στις αρχές Οκτωβρίου η σέντρα στη Β’ κατηγορία…

Νέα αλλαγή στον προγραμματισμό της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου στο τοπικό ποδόσφαιρο της Καβάλας με φόντο τις εξελίξεις στην υπόθεση του Αθλητικού Μητρώου της ΓΓΑ

Οι αλλαγές στο σχεδιασμό της έναρξης των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Καβάλας δεν έχουν τέλος… Μετά την τελευταία απόφαση της διοργανώτριας αρχής να αρχίσει η Α’ κατηγορία το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου και παράλληλα να μετατεθεί η πρεμιέρα της Β’ κατηγορίας κατά μια εβδομάδα (24-25/9), έρχεται και νέα αλλαγή του πλάνου!

Η Α’ κατηγορία θα ξεκινήσει μεν το προσεχές Σαββατοκύριακο, όμως η Β’ (δύο όμιλοι) θα μπει στο γήπεδο στις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή στην ουσία θα «μετακινηθεί» η σέντρα κατά μια ακόμα εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση-απόφαση της ΕΠΣΚ έγινε γνωστή την Πέμπτη 15/9 και αναφέρει σχετικά: «Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας, οι αγώνες της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022-2023 και για τους δύο ομίλους θα πραγματοποιηθούν τελικά το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022 αντί για τις 24-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων αυτών με τις ημέρες, τις ώρες και τα γήπεδα διεξαγωγής θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες».

Η νέα αυτή αλλαγή πάντως, δεν φαίνεται να είναι αδιάφορη με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της κόντρας της ΕΠΟ με το Υφυπουργείο Αθλητισμού για το Αθλητικό Μητρώο. Ο Λ. Αυγενάκης επιμένει στη σκληρή στάση του και έτσι η πιθανότητα να μπει «λουκέτο» στα τοπικά πρωταθλήματα είναι μεγάλη. Όλα θα αποφασιστούν στην ΓΣ της Ομοσπονδίας στις 30/9, που θεωρείται (και είναι) πολύ κρίσιμη.

Οι Παρατηρητές αγώνων

Εν τω μεταξύ, η ειδική Επιτροπή Παρατηρητών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας κάνει γνωστό σε όλα τα μέλη της και τους Παρατηρητές αγώνων, καθώς και στα σωματεία που θα τους φιλοξενούν, ότι η είσοδος των Παρατηρητών αγώνων που θα ορίζονται για να διενεργήσουν τα καθήκοντά τους στα γήπεδα, θα πραγματοποιείται με την επίδειξη της κάρτας που έχουν ήδη στην κατοχή τους, μέχρι να εκδοθεί η νέα. Για την έκδοση της νέας κάρτας των Παρατηρητών αγώνων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες.