Βύρωνας Καβάλας: Ιστορική πρόκριση, 1-0 τον ΠΟ Φήκης! Και τώρα η Παναχαϊκή…

Με γκολ του Ναουμίδη στο 36ο λεπτό ο κυπελλούχος της ΕΠΣΚ προκρίθηκε στην 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδος και την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχτεί για τον 4ο γύρο την Παναχαϊκή

Μεγάλη ημέρα για τον Βύρωνα Καβάλας η Τετάρτη 21/9! Ο κυπελλούχος της ΕΠΣΚ κέρδισε τον ΠΟ Φήκης με 1-0 στον αγώνα για τον 2ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε πανηγυρικά στην 3η φάση της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του! Το «χρυσό» γκολ της ομάδας της Καβάλας σημειώθηκε από τον Ναουμίδη στο 37ο λεπτό που όπως αποδείχτηκε ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη-πρόκριση!

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα και να πιέσουν την αντίπαλη εστία. Γι’ αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Ο Βύρωνας ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερους από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάντως άφησαν καλές εντυπώσεις με την εικόνα που παρουσίασαν. Η ομάδα της Καβάλας πέρα από το γκολ, είχε δύο δοκάρια, ενώ δύο καλές στιγμές είχε και ο ΠΟ Φήκης.

Γκολ και φάσεις

  • Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 23’ και το  24’ με τον Σκόνδρα, με τον Αθανασίου να αποκρούει στην πρώτη φάση και τον Σιδηρόπουλο να διώχνει πάνω από τη γραμμή στην δεύτερη.
  • Ο Βύρωνας «απάντησε» με τον Πτηνόπουλο στο 35’, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ναουμίδης με κεφαλιά βρήκε στόχο και έκανε το 1-0!
  • Στο 2ο μέρος, ο Καρίπογλου είχε σουτ στο δοκάρι στο 56ο λεπτό, ενώ στο 88’ Παντελίδης είχε το δεύτερο δοκάρι.
  • Στο μεταξύ, ο Παντελίδης είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 75’, ενώ στο 89’ ο ΠΟ Φήκης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε σουτ του Σκόνδρα που απέκρουσε ο Αθανασίου.

Μετά την σπουδαία πρόκριση, ο Βύρωνας ετοιμάζεται πλέον για μια μεγάλη αναμέτρηση, μιας και την επόμενη Τετάρτη 28/9 θα έχει την ευκαιρία να υποδεχτεί την Παναχαϊκή στο πλαίσιο του 3ου γύρου του κυπέλλου Ελλάδος, και σύμφωνα με την κλήρωση (που έγινε την Τρίτη 20/9), αν κάνει την έκπληξη και πάρει τη νίκη-πρόκριση θα περάσει χωρίς αγώνα από τον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Βύρωνας αγωνίστηκε με την εξής σύνθεση: Αθανασίου, Σιδηρόπουλος (62’ Μαυρογιάννης), Καρίπογλου, Τουμανίδης, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Χατζόπουλος (73’ Τζεράκης), Γκατζολάρι (83’ Παπαδόπουλος), Δερμιτζάκης Α. (73’ Λουκοβίτης), Παντελίδης, Πτηνόπουλος.