Οριστικό: «Λουκέτο» σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία οι ΕΠΣ ψήφισαν για τη διακοπή – αναστολή των διοργανώσεων στη ΓΣ της ΕΠΟ, ως αντίδραση στο αθλητικό μητρώο

Με 54 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά (Ολυμπιακός και ΕΠΣ Πειραιά, Λακωνίας, Ηλείας) και τέσσερις λευκές (Αστέρας, Βόλος, Ιωνικός, Ατρόμητος) η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε την διακοπή όλων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου.

Προϋπόθεση για την έναρξη/επανέναρξή τους είναι να τροποποιηθεί ο νόμος και να αποσυρθούν από αυτόν οι κυρώσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ειδικότερα η απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο. Μετά από πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Χανίων προκρίθηκε η “διακοπή” αντί της “αναστολής”, προφανώς επειδή δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΣ Καβάλας είχε ορίσει την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στην Α’ κατηγορία την προσεχή Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, όμως για 3η φορά ο προγραμματισμός της «σέντρα» πέφτει έξω…