Βύρωνας Καβάλας: Δίκαιος αποκλεισμός στο κύπελλο Ελλάδας (0-5) από την Παναχαϊκή

Τελείωσε το όμορφο ταξίδι της ομάδας της Καβάλας από το θεσμό – Ανώτερη η Παναχαϊκή πήρε άνετα τη νίκη – Ένταση με την αποβολή του Καρύπογλου στις αρχές του 2ου ημιχρόνου

Την ήττα – αποκλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής 2/10 ο Βύρωνας από την Παναχαϊκή με 0-5. Η ομάδα της Πάτρας ήταν σαφώς ανώτερη από τον κυπελλούχο Καβάλας, καθώς μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και στην ουσία «καθάρισε» τη νίκη, πετυχαίνοντας 2 γκολ. Το σημείο καμπής πάντως ήταν τα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους, όταν ο διαιτητής Μπούτσικος απέβαλε κακώς τον Καρύπογλου σε μαρκάρισμα στον Κέρι! Απ’ εκεί και πέρα ο αγώνας «χάλασε» και έδωσε ένα επιπλέον πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους που πήραν άνετα την πρόκριση.

Γκολ και φάσεις

  • Σε φάση διαρκείας, μόλις στο 2ο λεπτό, η Παναχαϊκή πήρε το προβάδισμα με 0-1 με ωραίο δυνατό σουτ του Χαντί έξω από την περιοχή.
  • Η πρώτη φορά που απείλησε ο Βύρων ήταν στο 16ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Παντελίδη έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι.
  • Χέρι του Τουμανίδη μέσα στην περιοχή και το πέναλτι που καταλογίστηκε στο 22’, μετέτρεψε σε γκολ ο Κέρι κάνοντας το 0-2!
  • Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Παναχαϊκή στο 24’, με τον Αθανασίου και τον Τουμανίδη να διώχνουν την μπάλα την τελευταία στιγμή.
  • Στο 49’ το παιχνίδι «άναψε» όταν μαρκάρισμα του Καρύπογλου στον Κέρι, οδήγησε στην αποβολή του παίκτη της ομάδας της Καβάλας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ένταση και διακοπή 8 λεπτών. Ο ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής πεσμένος στο έδαφός χτύπησε τον αντίπαλο, κι αντί να τιμωρηθεί αυτός, τιμωρήθηκε ο Καρύπογλου, αφού ο διαιτητής Μπούτσικος έχασε την φάση!
  • Στο 75’ ο Πτηνόπουλος έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει όταν βρέθηκε μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στην αντεπίθεση ο Καρακλάιτς κέρδισε πέναλτι (σε ανατροπή) και έκανε το 0-3.
  • Στο 85’ έγινε το 0-4 μετά από μακρινό σουτ του Ν. Καρακλάιτς με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Αθανασίου και να καταλήγει στα δίχτυα, ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπουρλάκης διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Οι Συνθέσεις

Βύρωνας (Καζεπίδης): Αθανασίου, Μαυρογιάννης, Ιβανίδης, Ναουμιδης, Τουμανίδης, Γκατζολάρι, Δερμιτζάκης (62’ Ηλιάδης), Παντελίδης, Πτηνόπουλος, Καρύπογλου, Χατζόπουλος (62’ Μενίκου).

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Θεοδωράκη, Λιποράτσε, Καρακλάιτς Π. (79’ Τριμμάτης), Αλεξόπουλος, Χαντί (Λινάδρος), Στεργίδης, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης, Κέρι (55’ Καρακλάιτς Ν.), Τσακμάκης, Λαρρέα.