Καβάλα: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με ένα «μάθημα» τένις γεμάτο διδάγματα [φωτογραφίες]

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης είχαν την ευκαιρία να... σερβίρουν στο τερέν ερωτήσεις και να κάνουν ένα βιωματικό μάθημα με τον Καβαλιώτη αθλητή του τένις σε αμαξίδιο, Ντίνο Διαλεκτόπουλο

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Νέας Καρβάλης Καβάλας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, αποφάσισαν να το «εκμεταλλευτούν» με τον καλύτερο και κυρίως βιωματικό τρόπο στα γηπεδάκια του τένις στην Καλαμίτσα.

«Δάσκαλος» στο… εκπαιδευτικό τερέν ήταν ο Καβαλιώτης αθλητής του τένις σε αμαξίδιο, μέλος της Εθνικής Ομάδας και του συλλόγου ΑμεΑ  «ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ», Ντίνος Διαλεκτόπουλος, όπου μαζί με την προπονήτρια, Στεφανία Καρακουλάκη έδειξαν στους μαθητές τις τεχνικές και κινητικές δεξιότητες οι οποίες απαιτούνται για το άθλημα.

Το σημαντικότερο κομμάτι τη δράσης, όμως, ήταν το βιωματικό, το οποίο ξεπερνούσε τα όρια του αθλήματος, καθώς οι μαθητές κάθισαν στο αμαξίδιο για να παίξουν, αλλά κυρίως για να αντιληφθούν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάτι που φάνηκε και από τις ερωτήσεις που… σέρβιραν στον Ντίνο, ο οποίες με τη σειρά του ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς που επέλεξαν ένα διαφορετικό μάθημα με βιωματικές γνώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.